Witam!
Osobiście nie posiadam tego aparatu, więc może jestem w błedzie uważając, że takie problemy z tą ostrością występują.
Otóz jestem bardzo bliska zakupu tego aparatu. Dwa razy byłam oglądać go w sklepie, bawiłam się nim dobrych kilkanaście minut. Za każdym razem jednak, gdy chciałam manualnie ustawić ostrość coś było nie tak. Pojawia się na środku LCD powiększony kwadracik, gdzie mogę sobie ustawić ostrość na danym punkcie. Jednak kwadrat ten na LCD jest dość nieczytelny. Tzn widać, że coś ta ostrość się zmienia, ale poprzez dosyć widoczne piksele (zwłaszcza przy dużym zoom'ie) praktycznie nie da się odczytać czy dany punkt jest już ostry, czy jeszcze nie do końca.
Jak mówiłam nie jestem JESZCZE posiadaczką tego Olka, więc być może jestem w błędzie.
Byłabym wdzięczna za opinie autentycznych posiadaczyMożliwe, że w sklepie coś źle robiłam, a możliwe, że aparat ten rzeczywiście ma taki defekt. Jeśli ma to jak sobie posiadacze aparaciku z tym radzą?
Osobiście wolałabym gdyby manualne ustawianie ostrości było pierścieniowe tak jak w lustrzankach cyfrowych, no ale cóż... wszystkiego mieć nie można...
Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc...