Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Skradziony Olek

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzięki za słowa otuchy. Ja teraz wiem jedno: jak ide na plener to potem -do domu zostawić sprzęt i dopiero "na pusto" jechać na giełde.

Przed złodziejstwem ciężko się uchronić, ale przynajmniej trzeba próbować minimalizować straty. Moje straty to naszczęście tylko rzeczy materialne. I tak wkońcu kupie sobie lepszy sprzęt i będę ostrożniejszy.
    A zdjęcia, które zrobiłem w niedziele mam zapamiętane głęboko w pamięci i oglądam je kiedy tylko chce.

Padło pytanie na ile szacuje swoje straty:
    Olek 5050 (kupiony w maju 2004) - 2100
    Praktica VLC2 - 200zł
    obiekty 200mm, obiektyw 35mm 350zł
    telekonwerterx2 - 160zł
    pierścienie do macrofotografi
    trzy zestawy akumulatorków
    karty 128MB, 256MB
    Filtry UV, polaryzacyjny
    futerał na aparat
    plecak na sprzęt

.... czyli jakiś 3000 zł poszło...

Mieszka w
    3miasto
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wspolczuje - to musi bolec
    Co Cie podkusilo zeby taki sprzet zostawiac w samochodzie?
    ....no ale czlowiek uczy sie na bledach .....juz nigdy nic nie zostawisz.
    C-4000 + tulejka + UV HOYA 52mm + 2x128MB Kingston
    www.dwakroki.com

Awatar bigoss
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    wspolczuje... i uwazaj jak zamiescisz gdzies nr seryjne skradzionego sprzetu, do mnie zadzwonil kiedys jelen podajac wszystkie nr seryjne, mowiac, ze ma moj sprzet i jest go sklonny odsprzedac... oczywiscie chcial mnie oskubac na kase... nic nowego, ale jak czlowiek slyszy w sluchawce, ze moze odzyskac caly sprzet to jest w stanie uwierzyc we wszystko... ja natomiast stracilem swojego F70 + 3 obiektywy, filtry, lampa... caly plecak sprzetu, wszystko tez siedzialo w bagazniku... tylko ze mi samochod tez zaginal a aparat byl raczej dodatkowym bonusem dla zlodzija teraz gdziekolwiek bym nie szedl, aparat zawsze mam przy sobie... i fakt, czlowiek uczy sie na bledach
    BiGoSs

.: D70 + KIT :.

Awatar Webmaax
    Mieszka w
    Wałcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    wyglada na to ze bardziej ubolewales strate aparatu niz samochodu
    jabber: webmaax@chrome.pl
    tlen: webmaax@tlen.pl
    --
    Olympus C-725 UZ + nic, ale później coś będzie

| OlyJedi Awatar GieKa
    Mieszka w
    Małopolska
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Re: Skradziony Olek

Cytat Zamieszczone przez mihald
    Dzisiaj tj 16 01 2005 ok godz. 12.00 przed giełdą foto w Wawie z zaparkowanego samochodu z bagażnika skradziono mi OLYMPUSA C-5050 o numerze fabrycznym 242134444.
    Nie wiem co to za giełda i gdzie się znajduje, ale czy sprawdzałeś czy w okolicy nie ma gdzieś kamer przemysłowych? Różne instytucje nazakładały tego tyle że może akurat coś mogły zarejestrować a napisałeś że straciłeś też plecak więc może byś coś rozpoznał. Jeśli byłaby w pobliżu jakaś to powinieneś się pospieszyć, oni dosyć często kasują zdjęcia.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Giełda foto w Wawie jest przy tzw terenach zielonych. Dookoła raczej parki i betondomy. Nie jest to okolica przemysłowa. Ale do dobry pomysł i trzeba to sprawdzić.

Awatar bigoss
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    @Webmaax
    dokladnie... bardziej mnie zabolala strata aparatu, skladalem ten sprzecik chyba ze 2-3 lata... a samochod mialem raptem 1 miesiac, nawet sie do niego nie zdazylem przyzwyczaic...
    BiGoSs

.: D70 + KIT :.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Co za świat naprawdę...... co za człowiek , nigdy czegoś takiego nie zrozumię. Normalnie aby mu ręce odpadły, nie doczytałam wątku ale wydaje mi się, że trzba kontrolowac aukcje na Allegro być może pojawi się dziwnie tani C-5050 no i przekazać numer seryjny do komisów - tylko prawdopodobnie nic to nie da.....co za świat

Nie wiem z której strony postawiłeś samochód ale z prawej strony Stodoły stoi mały budynek SGH być może oni maja na budynku kamery, jeśli postawiłeś bliżej giełdy komputerowej no to gorsza spawa bo tam nic raczej nie będzie
    Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wykonałem parę telefonów do komisów i serwisu Olka ale szybko sprowadzono mnie na ziemie. Mam się nie łudzić, Olka na pewno nie odzyskam Podobno pierwsze co robią złodzieje to pozbywają sie numerów fabrycznych. W Olympusie to jest blaszka, którą poprostu się zrywa...

Samochód zaparkowałem właściwie już na Polach Mokotowskich jak się kończą pawilony wzdłuż Batorego. Na kamery nie ma szans.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    no coz, od razu wiedziałem ze tak bedzie... a złodzieje to raczej nie debile... potraktuj sprawe inaczej - to chyba wyjscie "najmniej negatywne": potraktuj jako szanse aby kupic lepszy sprzet... moze nie od razu ale za jakis czas... Ja w podobnej sytuacji miałem podobny dylemat ale niestety nieoczekiwany wysoki wydatek zmusił mnie do zakupienie tej samej "staroci" no ale na szczecie na razie przez 23 godziny na dobe wciąz akceptuję tamten wybor