Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Co za 1500-2000zl?

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Co za 1500-2000zl?

Ostatnio zastanawiam sie nad kupnem aparatu w przedziale cenowym 1500-2000, najlepiej gdyby byl nowy i mial mozliwosc dolaczenia lampy. Moja szczegolna uwage przyciaga c765uz tyle ze nie ma on goracej stopki... a co wy byscie sugerowali za te pieniadze [ niekoniecznie olyego chociaz ze wskazaniem na te marke]?

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    770. Poniżej 2000zł wszystko to co 765, plus pare rzeczy oraz ma gorącą stopkę
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

mini21
    Gość
    Albo poczekaj jeszcze troche, uzbieraj jeszcze troche kasy i kup C 5060 !

To naprawde wypasiony sprzęt!

Polecam

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    no tak zeczywsci chyba kupie c770... nie wiem dlaczego ale wydawalo mi sie ze kosztuje ponad 2tys... no i jakas lampe musze dokupic...
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez milo
    no tak zeczywsci chyba kupie c770... nie wiem dlaczego ale wydawalo mi sie ze kosztuje ponad 2tys... no i jakas lampe musze dokupic...
    też bym brał 5060 a nie 770 ale zależy co się chce mieć.
    mente et malleo

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Faktycznie 5060 juz też kosztuje ponizej 2 tys... Przegapiłem. W tej sytuacji koledzy mają rację. 5060 jest fajniejszy niż 770. Tylę że zoomu to ma 4x. A jak widzę milo celuje w serie 7xx, wiec możliwe ze zoom 10x ma dla niego znaczenie. A może to przypadek. No i 770 lepiej radzi sobię z filmikami, jak ktoś lubi. Cała reszta na korzysc 5060.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Jak masz kogoś w Stanach to za 1100 zł mozna kupić c770. Znajomy za tyle kupił, ja tez miałem zamiar ale nie wyszło
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    heh tak sie sklada ze mam znajoma w stanach i nawet rozwazalem tak mozliwosc, czytalem na forum ze z gwarancja sa problemy ale da sie to obejsc... a ja wole c770uz bo to typowy kompakt, a ja aparatu uzywam glownie na imprezach, i zalezy mi zeby na polautomacie zrobic fotke, a goraca stopka mi potrzebna bo ostatnio na wospie mialem nieciekawa sytuacje z oswietleniem na hali sportowej i nie chce na duzych obiektach miec problemow z doswietleniem zdjecia... a drugorzednie aparat stosuje do zabawy, tzn makra jakies krajobrazki, natua itp... totez zalezy mi na sporym zoomie, ktory jednakze nie jest koniecznoscia, ale przydaje sie...
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    ech dawno na forum nie zagladalem
    milo zoom to jedno ale pamietaj jeszcze ze sama lampa blyskowa nie ma kosmicznego zasiegu. Tak samo w trybie tele obiektyw ma mniejsza jasnosc a co za tym idzie fotki sa ciemniejsze/wymagaja wiecej swiatla. Tak wiec do robienia zdjec w nieciekawych warunkach chyba lepiej szukac jakiegos aparatu z jak najjasniejszym obiektywem i wmiare rozsadnym zoomem. Pozna juz pora wiec niebardzo chce mi sie szukac przykladow ale dobrym wydaje sie byc Canon PowerShot G6. Choc cena moze byc ciut za wysoka to wydaje mi sie ze ten aparat bylby dobrym wyborem. f2.0, 4x zoom i goraca stopka sa a do tego calkiem ladny wyglad etc A w razie gdyby cena byla zbyt wysoka to mozna kupic starszego brata G5 ktory to kosztuje ponizej 2000 a takze jest bardzo dobrym aparatem

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    no wiesz g6 ze stanow bede mial za 1800zl... tylko pytanie brzmi jak wyglada sprawa gwarancji... mi sie narazie ie spieszy bo znajoma dobiero w wakacje przylatuje, a nie odwaze sie zeby mi aparat poczta przyslala...... a co do tego g6 no to rzeczywiscie calkiem sensowny aparat, no i f2.0 jest kuszace... no ale nie wiem czekam na dalsze propozycje...

aha a co do g5 to bylby tanszy bo 1300... ale tak na marginesie, to ma on 5mpx [co mi starczy] no i ladniejszy wyglad... jest czarny i wogole... Pozdrawiam