-
- Siła reputacji
- 0
C-5000Z
Witam,
mam kilka pytać co do aparatu. Chodzi mi o efekt czerwonych oczu, mimo ustawienia redukcji one nadal wychodzą ,czy da się coś z tym zrobić? Po drugie nie wiem jak ustawić lampe, czasami wychodzą tak fatalne zdjęcia, że szok, całe białe, blade, naświetlone twarze, nie wiem co jest. A tak w ogólne to zawiodłam się na funkcji AUTO, nie ma co na niej robić zdjeć, bo wychodzą obrzydliwe i tak naprawdę to jestem wkurzona na ten apart i żałuje że go kupiłam (sorry, mysiałam się wyżalić), chyba że to ja jestem jakaś totalna idiotka, co nie potrafi z niego skorzystać.
Tak na marginesie, może ktoś ma rozszerzoną instrukcję do tego aparatu???
-
- Siła reputacji
- 0
Witam...
Co do czerwonych oczu to żaden sposób nie jest pewny....
Mam tu na myśli przedbłysk lampy, czerwona lampka jak i programowa redukcja( ta zależy od algorytmów programu).
Najlepszy sposób to zakupić lampę zewnętrzną z komputerem.
Ja również robię foty c5000z i używam zewnętrznej lampy za ok 150zł nie markowej tylko jakiejś "EXACTA" z tzw komputerem i zdjęcia wychodzą spoko....
pewno gdybym zastosował dedykowaną lampę to zdjęcia byłyby lepsze ale całe życie robiłe fotki na lustrzance z tą właśnie lampą i byłem zadowolony.
prześwietlone zdjęcia..... może w menu zmniejsz siłe błysku lampy, może przypadkowo ustawiłaś na MAX (ja mam ustawioną na -0.7 przy robieniu głupich przypadkowych fotek. jak pisałem do poważnych zdjęć trzeba używać zewnętrrznej lampy choćby za 150zł i pstrykanie na ustawieniach M, jakość tych zdjęć jest współmierna do wartości lampy, tzw dedykowanej nie opłaca się kupować do cyfraków w tej klasie cenowej, ale to moje subiektywne zdanie.
Wykonywanie fotek w trybie AUTO......
Olej ten tryb. Zacznij pstrykać na ustawieniu P możesz kontrolować ekspozycję +-2.0
Myślę że nie masz co żałować że kupiłaś ten aparat, poprostu musisz się nauczyć nim robić zdjęcia jak każdym innym...
Na poparcie tej tezy proponuje Ci przeczytać artykół z FOTOVIDEO CHIP Canonie.... Niby lustrzanka z tyle tys. a fotki w AUTO wychodzą beznadziejnie....
Jedno co mogę zarzucić temu aparatowi to fakt iż przy ISO 360 wychodzi duże ziarno.... ale nie ma róży bez kolców.......
Pozdrówka
VIVOO
Ps. Rozszeżona instrukcja tego cyfraka znajduje się na CD w katalogu MANUAL jak dobrze pamiętam ale to strasznie dużo stron....
Miłej lektury...
-
- Siła reputacji
- 0
Olympus c 5000 zoom
WItam!!
Mam problem-swojego Olka kupilem w USA i nie mam do niego polskiej intrukcji, a przydałaby się. Z tego co słyszałem do polskiej wersji dołączają też płytę, na której jest pełna wersja instrukcji po polsku. Znalazłby się ktoś pomocny i przesłał mi to na maila?? Z góry dzięki, lukawil@wp.pl
-
- Siła reputacji
- 0
manual olympus c 5000 z
OK, pospieszylem sie z prosba o pomoc-dalem rade samemu znalezc.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów