Piękne okazyI zdjęcia też niczego sobie, nic tylko pozazrościć takich kaktusów
![]()
Pozdrawiam
Piękne okazyI zdjęcia też niczego sobie, nic tylko pozazrościć takich kaktusów
![]()
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
@qwerty - niestety te dwa ostatnie zdjęcia nie były oświetlone prawidłowo (?) (chyna nawet lampy błyskowej nie użyłes??) - zieleni prawie wogóle nie widac -a dodatkowo takie jasne tło (białawo-szarawe) zatraca troche efekt..
Jakby dobrze oświetlić choćby jak na pierwszym zdjęciu to na białym tle kwiat może sie dobrze prezentować.
Ale jak pokazal @milo ciemne kontrastowe tło robi wrażenie![]()
Olympus C-750 UZ
Zenit 12S
Faktycznie nie uzyłem lampy ale eksperymentowałem z nią - niestety wtedy czerwien wydawała mi sie przekłamana. A tak w ogole to czerwone kwiaty jakos o dziwo najgorzej mi sie wychodzą pod względem realistycznosci i naturalnosci koloru... i to bez względu na warunki wykonywania fotkiZieleni nie widac bo celowo troche przyciemniłem fotkę własnie z powodu tej czerwieni. Ciekawe czy te problemy z czerwienią to taka przypadłosc C4000 tylko?
@Kayu no bomba, piekny debiut.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
No cóż, widzę że chyba zbyt szybko pokazałem swoje najbardziej udane fotkiGeneralnie robić zdjęć jeszcze nie umiem, a te kaktusy to było uchwycenie chwili - one kwitną naprawdę tylko jeden dzień
Parę słów o zdjęciach - robione były na powietrzu, z ręki, bez lampy. Na potrzeby forum pierwsze zdjęcie zostało skadrowane, a oba zmniejszone. Pełny EXIF został zachowany.
fajne, chociaz w tym drugim ciezko jest sie ostrosci dopatrzec, bo sie tak gleboko schowala....
pozdrawiam
I właśnie w tym cały mykZamieszczone przez milo
Przez taki zabieg zdjecie jest ciekawe!!
Jak dla mnie do drugie zdjęcie bomba![]()
Olympus C-750 UZ
Zenit 12S
@ Kayu, no coz... akurat nie podzielam ładunku emocjonalnego kol. *_radosnego_*: trzy pierwsze fotki zdecydowanie bardziej mi sie podobają![]()