teraz juz widze [ w poscie ] moze wtedy cos z twoim serwerem bylo nie tak...
to wlasnie to twoje foto mnie na plfoto zachwycilo... powiedz mi jedna rzecz... jak? ok z soczewka makro, ale jak uchwycic ten moment? jak dokonc zaplonu?
teraz juz widze [ w poscie ] moze wtedy cos z twoim serwerem bylo nie tak...
to wlasnie to twoje foto mnie na plfoto zachwycilo... powiedz mi jedna rzecz... jak? ok z soczewka makro, ale jak uchwycic ten moment? jak dokonc zaplonu?
pozdrawiam
Milo, to bylo robione z makro konwerterem Raynox DCR-250, aparat ustawiony na zdjecia w serii (nie pamietam jakiej czy zwykla czy HI), zapalka oswietlona z gory i ciut z przodu lamka biurkowa z halogenem (lampek sie mi okopcil), zapalka wlozona w pudelko od zpalek, odpalana przy pomocy zapalniczki ustawionej na duuuuzy plomien - zapalek podgrzewany troche ponizej siarki (zobacz na zdjeciu z prawej strony widac juz kawalek czarnego drewna) no i trzeba trafic w moment.
Ja powiem, ze do zrobienia tego zdjecia zuzylem cale 2 (slownie: dwie) zapalki, sam bylem w szoku ze tak ladnie sie trafilo...
POZDRAWIAM
C-760, tuleja + UV i Polar HOYA, 128MB i 512MB + Velbon440+Raynox DCR-250
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=zloty_2000
no no mozna i tak, ja probowalem robic takie zdjatka ale niestety na samym makro to cieniutko, nie ma takiego efektu, tyle ze ogien ladniej wyglada, jak chcesz to wrzuce co udao mi sie zrobic, jak sobie sprawie jakas pozadna soczewke to tez pokombinuje... pozdr!
pozdrawiam