Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Zapalki

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    teraz juz widze [ w poscie ] moze wtedy cos z twoim serwerem bylo nie tak...
    to wlasnie to twoje foto mnie na plfoto zachwycilo... powiedz mi jedna rzecz... jak? ok z soczewka makro, ale jak uchwycic ten moment? jak dokonc zaplonu?
    pozdrawiam

Mieszka w
    100lica
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Milo, to bylo robione z makro konwerterem Raynox DCR-250, aparat ustawiony na zdjecia w serii (nie pamietam jakiej czy zwykla czy HI), zapalka oswietlona z gory i ciut z przodu lamka biurkowa z halogenem (lampek sie mi okopcil ), zapalka wlozona w pudelko od zpalek, odpalana przy pomocy zapalniczki ustawionej na duuuuzy plomien - zapalek podgrzewany troche ponizej siarki (zobacz na zdjeciu z prawej strony widac juz kawalek czarnego drewna) no i trzeba trafic w moment.
    Ja powiem, ze do zrobienia tego zdjecia zuzylem cale 2 (slownie: dwie) zapalki, sam bylem w szoku ze tak ladnie sie trafilo...
    POZDRAWIAM
    C-760, tuleja + UV i Polar HOYA, 128MB i 512MB + Velbon440+Raynox DCR-250
    http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=zloty_2000

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    no no mozna i tak, ja probowalem robic takie zdjatka ale niestety na samym makro to cieniutko, nie ma takiego efektu, tyle ze ogien ladniej wyglada, jak chcesz to wrzuce co udao mi sie zrobic, jak sobie sprawie jakas pozadna soczewke to tez pokombinuje... pozdr!
    pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów