ale niestety efekt końcowy na konice i olku sa jak ziemia i niebo.
Olek robi lepsze foty :P
ale niestety efekt końcowy na konice i olku sa jak ziemia i niebo.
Olek robi lepsze foty :P
760uz + King zamiennik CLA 4 + King UV 52mm + statyw
Reguły są po to, aby je łamać, ale nalezy je wcześniej dobrze poznać.
Nad zakupem lustrzanki poważnie sie zastanawiam :P
Zdjęcia cały czas robie na SPOT i nadal nie ostrzy tak jak bym chciała. Wykorzystuje AF lock od samego początku korzystania z c760 i nie przynosi to rezultatów. Aparat i tak robi swoje - łapie ostrość gdzie mu pasuje - raz na pierwszy plan innym razem na drugi.
Tutaj jest przykład (zdj. nr 5) http://www.forum.olympus.hat.pl/view...2763&start=120
Do czego służy i jak wykorzystywać CUSTOM BUTTON w c760?Są tam różne funkcje:
AE Lock, AF Lock, ESP/ punktowy pomiar, makro, DRIVE, ISO, A/S/M, SLOW, Noise Reduction, DIGITAL ZOOM, FULLTIME AF, AF MODE, FUNCTION, INFO, WB.
Pozdrawiam
760uz + King zamiennik CLA 4 + King UV 52mm + statyw
Reguły są po to, aby je łamać, ale nalezy je wcześniej dobrze poznać.
Zapoznałem się z problemami Marthy odnośnie AF. U mnie jednak jest chyba powazniejsza
sprawa (temat: POWAŻNY PROBLEM Z AF W OLKU C-8080).
Lustrzanka to bardzo dobry pomysł. Myślałem o E 300, ale nie wiem czy canon D 350 nie
stanowi zbyt dużej konkurencji dla olka.
Pozdrawiam.
Sasza
Custom button to przycisk, który masz opisany na tylnej sciance jako AEL, czyli pierwszy z lewej.
Jeśli przypiszesz do niego, którąś z wuymienionych przez Ciebie spraw, to ten przycisk będzie ją obsługiwał. Coś jak klawisz szybkiego dostępu. Jeśli przypiszesz do niego np. ISO, to pod tym przyciskiem bedziesz miała obsługę ustwiania ISO. I analogicznie z innymi. A po co to? Być może będziesz w sytuacji, w ktorej bedziesz miała potrzeby czestych zmian tylko jednego z parametrów to wtedy łatwiej tak. NIe trzeba grzegac w menu.
Jeśli do custom button bedzie przypisane cokolwiek innego niż AEL, to wtedy nie skorzystasz z ... niech mnie ktos poprawi jak pomylę - z mozliwości wyboru w pomiarze ekspozycji opcji multimetering? Nie jestem pewien, więc jeśli coś mylę to poprawić proszę, a nie krzyczeć zaraz.
Pozdrawiam
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280