Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: pluginy do PS-a

Mieszka w
    Grodzisk Maz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Myślę że to nie Adobe dało plamę tylko t wplikach tego pluginu jest coś co nie pozwala wspólpracować z innymi lokacjami PSa, nadmienię tu że podczas instalacji pluginu jest możliwość wyboru katalogu do instalacji - a on i tak wskakuje tam gdzie chce ( tzn do Plug-Ins a nie do Plug-Ins PL jak to wskazuje użytkownik).
    co do jakości to moim zdaniem na pewno lepszy od standartowej funkcji, a z S-Spline nie porównywałem - jak będę miał chwilkę to zerknę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    czyli wszystkie dotychczasowe spostrzezenia mamy identyczne no to czekam na opinię o wyższosci któregos z tych programow

Mieszka w
    Grodzisk Maz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No kurde "człowiek całe życie się uczy i głupi umiera" - mam ciekawostę
    w PS 7CE w polskiej wersji językowej, plugin SmartScale ( ale i S-Sline Pro) działa ! ale w dość nietypowy sposób, aby dokonać obróbki SmartScale`m należy obrazek zaimportować poleceniem : Plik>Importuj>Extensis pxl SmartScale 1.0...
    aby użyć S-Splina trzeba otworzyć obrazek (Plik>Otwórz), a następnie
    Plik>Eksportuj>S-Spline Pro.
    to dość ciekawe podejście do filtrów , ten sposób działa też w PS6

Zrobiłem mały teścik - trudno ocenić s-spline jest wolniejszy, jednak daje
    chyba większe możliwości ustawienia parametrów, co w końcowym efekcie może dać lepsze rezultaty.
    Myślę że prawdziwy test należałoby przeprowadzić na odbitkach, a nie tylko na monitorze, jak coś będę miał to wrażenia przekażę

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    dzięki za bardzo ciekawe "odkrycie" Hmmmm... ciekawe jak bardzo te pluginy pozwalają powiekszyc fotki zeby jeszcze nie było zbyt wielkich przekłaman - chodzi mi o to czy jest szansa zeby fotke z 4 Mpx aparatu tak powiekszyc zeby nawet w "moim" labie umieli zrobic przyzwoity wydruk A3 (ponoc potrafią dopiero z matrycy 5 MPx)...
    Sprawdziłem to co napisałes... zgadza sie z 1 poprawką... najnowsza wersja S-Spline to juz PhotoZoom Pro no i w związku z tym nie ma pliku "S-Spline PRO.dll" a scislej, nie ma żadnego *.dll no i program działa tylko niezaleznie od PS - przynajmniej spod PS-a 7.0 CE nie daje sie uruchomic...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Mała dygresja odnośnie PS-a. Katalog Plugin, zawiera to samo co Plugin PL. Najlepiej tuż po instalacji PS-a Katalog PLugin zwyczajnie wyrzucić, a wszelkie wtyczki kipiować do plugin pl. Poza tym w opcjach programu trzeba wybrać katalog pluginów i dopiero wtedy PS wszystkie je zobaczy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Mirkus - to co proponujesz zrobiłem dawno temu - PS nie widział tego plugina pomimo tego. Nawet nie wyrzucałem niczego tylko zsynchronizowałem zawartosc obydwoch katalogow. Bez skutku - dopiero uwaga abratka częsciowo rozwiązała problem.

Mieszka w
    Grodzisk Maz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qwerty
    najnowsza wersja S-Spline to juz PhotoZoom Pro no i w związku z tym nie ma pliku "S-Spline PRO.dll" a scislej, nie ma żadnego *.dll no i program działa tylko niezaleznie od PS - przynajmniej spod PS-a 7.0 CE nie daje sie uruchomic...
    Otórz jak najbardziej działa, pliki *.dll nie mają z PS`em nic wspólnego ( no prawie) - pluginy mają rozszerzenia 8be, 8BA,8bx,8bf itp. w tym przypadku plikiem potrzebnym do odpalenia jest PhotoZoom Pro.8be , który instaluje się w katalogu C:\Program Files\Adobe\Photoshop 7.0 CE\Plug-Ins\Import-Export , i należy go przenieść ( a najlepiej skopiować) ręcznie do C:\Program Files\Adobe\Photoshop 7.0 CE\Plug-Ins PL\Import-Export

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    no tak... zapomniałem ze pól roku temu probowałem zainstalowac jeszcze S-Spline skutkiem czego po jego jak sie okazało niekompletnym usunięciu w katalogu pozostał ten sygnalizowany brakujący dll z tym... ze pozostał w tym niewłasciwym katalogu bez "PL" co wprowadziło zamęt. Dzieki!