Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: pluginy do PS-a

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

pluginy do PS-a

Mam pytano natury ogolnej... chodzi o pluginy do PS-a.
    Instaluję i wszystko niby jest OK - nawet jak sprawdzam wg dokumentacji plugina to pliki są tam gdzie powinny byc a pomimo tego PS 7.0 CE NIE WIDZI pluginow no i w menu nie pojawiają sie wpisy które powinny tam sie pojawic
    Dlaczego?

Awatar marwit
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    masz polska wersje PS'a? jak tak to wgrywaj do katalogu \plugins-pl (czy cos w tym stylu, z pamieci pisze) a nie do \plugins
    E-300, 14-45, 40-150, Lexar CF 1Gb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    dzieki ale te pluginy instalują sie akurat z instalatora... zeby było zabawniej, poprzednie tego samego producenta są ok pojawiła sie nawet pozycja w menu a obecnych (innych) PS nie widzi i oczywiscie do menu nic nie dopisał a powinien był...

Awatar marwit
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    nie odpowiedziales mi na pytanie jak z instalatora to znajdz pliki i przezuc recznie
    E-300, 14-45, 40-150, Lexar CF 1Gb

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ja miałem ten sam problem, pluginy np: FotoFrame2,5; nie chciały się instalować do wersji PS 7.0 CE (wer.PL), zmieniłem PS na 5.0 i wszystko jest O.K. (dlaczego, tego sam nie wiem!!!)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    są pluginy które z pewnymi wersjmi nie wiedzieć czemu nie są kompatybilne, a producent (Adobe) podaje, że wszystko w dół powinno działać. Tak jest też z pluginem Old Movie. znakomity filtr robiący stare odrapane fotografie. Tylko dla tego pluginu mam osobno PS 7CE, a normalnie pracuję na PS CS, który to owego pluginu nie widzi.
    Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
    GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
    www.michalmilde.pl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cześc podfolderow w PS 7.0 CE jest podwojna tzn. normalna nazwa i ta sama z koncowką "PL". Zdublowałem zawartosci wszystkich tych "podwojnych" folderow i teraz chodzą mi prawie wszystkie pluginy z wyj pxl SmartScale Extensisa - zeby było ciekawiej sciągnąłem takze inne Extensisa i WSZYSTKIE są OK poza własnie tym SmartScale. Ale tak mysle ze skoro ten SmartScale to wersja 1.0 to moze został opracowany niedawno własnie "pod PS CS" i nie działa dla nizszych wersji... a szkoda bo ponoc jest najlepszy jesli chodzi o "powiekszanie" fotek co chciałem wyprobowac na wydrukach A3. No ale poki co promocja na ten format u FJ sie skonczyła...

Mieszka w
    Grodzisk Maz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    U mnie na PS6 działa - i właśnie działać powinien od wersji 6.
    jako uzupełnienie tego filtru proponuję programik unJPEG, który to likwiduje artefakty po kompresjii JPEG

Mieszka w
    Grodzisk Maz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ha ! ciekawostka!
    Właśnie zainstalowałem PS 7CE i próbowałem odpalić ten plugin, a tu zonk!
    i wiecie co , ta cholera działa wtedy kiedy Photoshop jest ustawiony na język angielski (Edycja>Preferencje>Ogólne>Język aplikacji>English) , i niema tu znaczenia w którym katalogu ten plugin jest zainstalowany ! , to znaczy że w wersji angielskiej odczytuje też z katalogu Plug-Ins PL

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    czesc... dzięki - no to Adobe dało plamę... sprzedaje wersję "uszkodzoną"? albo to witaminka cos miesza... hmmm... w kazdym razie dzięki za info Pzdr.
    PS. Jeszcze jedno pytanko...
    Jak ten plugin funkcjonuje (chodzi o skutecznosc i jakosc rezultatu) w porownaniu do S-Spline?