Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: długi weekend

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

długi weekend

ostatni dłuższy weekend udało mi sie nad morzem spędzic... no i troche popstrykałem... dla niewtajemniczinych: to Świnoujscie. Zapraszam...

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Powiem tak: pierwsze super, za to drugie rewelacja. Dwa ostatnie oprócz tych gwiazdek nie przypadły mi do gustu, ale o gustach ponoć się nie dyskutuje
    Zastanawia mnie zdjęcie nr 2. Używałeś jakichś filtrów? I wydaje mi się że kadr w górę jest strasznie szeroki, ale może to tylko złudzenie.

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Dzięki! Na stałe mam jedynie filtr uv, raczej w funkcji obiektywoochronnej. Na plazy miałem dodatkowo polarka. Pzdr.

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Kurcze. 1 i 2 super. Nie ma to jak plaża w Świnoujściu, chyba największa w Polsce. Nr 3 bardziej bym przyzoomował i chyba za ciemne. 4 jakoś nic do mnie nie przemawia.
    Acha i w 2 troszkę jeszcze więcej tej chmury bym pokazał ale i tak jest niesamowite.
    Pozdrawiam.
    mente et malleo

Awatar *_radosny_*
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    1 i 4 Świetne
    2 Świetne - patrząc na nie mam wrażenie jakby było robione z konwerterem szerokokątnym...
    3 wg mnie za mało na nim widać..
    Olympus C-750 UZ
    Zenit 12S

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Podobnie jak dla No-shadow Kick, mi najbardziej podoba się 1. i 2.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

.

Moim faworytem jest zdjęcie nr 2.
    Piękny widok (super chmury).... Kolory bardzo ładne.

POZDRAWIAM
    Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
    Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    No wiec tak:
    na 1 widac jakies takie dziwne smugi punktowe ustawione pod katem 45 stopnie, dziwnie to wyglada ciekawe co to jest.

2 powiedz Arturo zeby umiescil to foto w artykule o filtrach - przyklad zastosowania filtra PL-CIR. Masz moze takie samo foto bez filtra - bylo by super jako porownanie.

3 moze byc, temat jest, WB wydaje sie byc poprawne.

4 jakos brak tematu, a odlegly plan nie pomaga na skupieniu sue na czyms.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Jeszcze raz serdecznie dziekuje za wszystkie opinie.
    Ja mam nastepujące uwagi zwiazanie z tą "sesją":
    1. Zdjęcia plazowe wyszły niespecjalnie - poza kilkoma. Sądzę ze powodem był silny wiatr i unoszone drobiny piasku - aparat wyraznie gubił momentami ostrosc
    2. Zdjęcia w porcie... wiem ze nie są zbyc ciekawe tematycznie - sam byłem trochę "rozczarowany" tym co zastałem tam na miejscu ale nie byłem sam wiec nie mogłem ryzykowac zdrowiem osob towarzyszących zmuszajac do dłuzszego pobytu w takiej zimnicy... a jako ze jestem fanem gwiazdek fotki i tak pokazałem...
    3. Generalnie warunki wykonywania zdjec były... nieciekawe (takze w miescie). Podmuchy powodowały wyraźne drżenie statywu co moze zostało w jakims stopniu zrekompensowane dłuzszym czasem ale i tak zapewne w jakims stopniu wpłynęło na ostrosc.
    4. Raczej spieszyłem sie robiąc fotki wiec nie robiłem wielokrotnych ujęc - np. bez i z filtrem (jesli fotka moze słuzyc jako przykład to chętnie udostępnię)
    Pzdr.

Awatar kondi
    Mieszka w
    Travel world ;)
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Mnie z kolei podobaja sie wszystkie Chyba wybiore sie nad polskie morze na pare dni w przyszlym roku i przywioze kilka fotek, moze nie takich fajnych jak kolegi Qwerty, ale jakichs napewno
    Podróże Fotografia | SnowBoard

-> Olympus c-4000 (był) / Fuji s6500fd (jest obecnie)