Mam Olka C-700 i po "zajechaniu" oryginalnych baterii litowych przez jakiś czas jechałem na bateriach alkalicznych też z IKEA za 10,98zł za 10 szt. Jeden komplet wystarczał na ok 50-60 zdjęć. Oczywiście zależnie od tego czy z błyskiem, czy z włączonym ekranem i ile zdjęć robiłem po jednorazowym włączeniu, bo wysuwanie i chowanie obiektywu też ładnie doi prądzik. Teraz mam akumulatory Energizer i można naprawdę zapomnieć że sie je ładuje. A tak na marginesie powiem o cenach. Mieszkam we Wrocławiu i na giełdzie elektronicznej kupiłem akumulatorki Energizer 1850mAh za 32 zł za 4 szt. Kupiłem też ładowarkę mikroprocesorową z funkcją rozładowania (do 0,9V)i kontrolą deltaU(bardzo ważny parametr przy ładowaniu akumulatorów NiMH). Posiada też funkcję doładowywania, czyli akumulatory mogą stać w niej po naładowaniu dowolnie długo. Ładuje moje akumulatory w 4,5h a kosztowała 45 zł. A żeby było lepiej to kupiłem dwa komplety akumulatorów, które po naładowaniu napewno pozwolą mi na zapełnienie mojej 128MB karty zdjęciami nawet z błyskiem.