E-3, ED 70-300 f/4-5,6, Zuiko Digital 14-54 mm f/2.8-3.5 ,Zuiko Digital ED 50 f/2.0 Macro,Raynox DCR-250
http://www.robertrybczynski.com
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ja za to mam cos dziwnego w glowie. To wyprostowane zdjecie mi jakos nie lezy. Od razu wydaje mi sie, ze cos jest nie tak z tym zamkiem. Wydaje mi sie jakby sie rozszerzal ku gorze, grublOczywiscie wszystko jest pieknie proste i mowy o tym nie ma, a jednak w glowie zaswieca mi sie lampka "cos tu nie gra"
Thomasso
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
a mi w poprawionym nie podoba się biała otoczka wokół wierzy - za mocno poleciałeś z niebem i pewnie przez to się pojawiła.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Kwestia podejścia: jeżeli staniesz blisko, wydaje się, że w "naturze" wieża się zwęża ku górze- na zdjęciu będzie "grubła" ku górze. Stań jednak w pewnej odległości od wieży a wtedy nie będziesz widział tego zwężania. Więc to kwestia perspektywy. Z daleka też można pokazać zamek tak, aby zajmował cały kadr a wtedy powinno być prosto![]()
Czepiasz się
Może napiszesz coś o "prostości" zamku?![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 25.07.10 o 20:00
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.