Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
nie mialem pojecia o tym problemie z focusem
bo od dawna nie uzywalem olka
ale poza tym fotki wyszly jej fajnie (poza tymi nieszczesnymi rybkami) , ustawilem permanentna korekcje -0.3ev,
kontrast na -2, saturacje +2, iso auto, wb dzien, tryb P, zalozylem filterek polaryzacyjny
i kazalerm naciskac na spust
stad moje pytanie czy ten 14-54 zalatwi sprawe z focusem bo w sumie tylko to jej przeszkadzalo
Ostatnio edytowane przez MaxMartini ; 25.10.09 o 11:23
Jak masz ciemnego kita i jeszcze zakładasz na niego polara, to nie spodziewaj się takiego działania AF, które pozwoli na robienie zdjęć poruszającym się zwierzętom. Trochę wyobraźni trzeba...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
chcesz rybki ? - masz rybki- bez polara, stąd odblaski wody, ale bez problemu wyostrzyło i zrobiło. Kit ZD 14-42, ISO 320, 1/80 s
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
iso auto jest akurat, dochodzi tylko do 400 gdy jest to potrzebne, to nie problem, bo szumy nie sa za duze
focus ustawiony na punkt centralny, i wytlumaczylem tez aby ostrosc ustawiac na centralny punkt i potem kadrowac z wcisnietym spustem
z polarem tez wytlumaczylem aby nim krecic i ustawiac np przezroczystosc wody, badz przyciemniac niebo, to juz obczaiła
doradzilem aby w pomieszczeniach zdejmowac
filtrow uv nie uznaje, dla mnie sa bez sensu
nie chcialem wdawac sie w szczegoly z manualnym focusem itd
ustawilem tak zeby bylo najprosciej dla niewtajemniczonego bo
kompaktem kazdy bez instrukcji zrobi szybka fotke
fotek nie mam, bo te co nie wyszly zostaly skasowane, moze jutro powtorzymy te rybki bo jestesmy na wakacjach
ale w temacie chodzilo mi glownie o ten obiektyw 14-54
czy sie polepszy lapanie ostrosci
i uzyskalem odpowiedz ze sie polepszy wiec dzieki
na nastepny wyjazd kupie uzywke 14-54
pare ciekawych fotek sie chyba znajdzie
przykladowe (z moja edycja)
Ostatnio edytowane przez MaxMartini ; 26.10.09 o 18:14
Widoczki nawet niczego ...
14-54 mam stare, ale ponoć wersja nowa II jest sporo lepsza. Nie wiem tylko po co saturację i te inne parametry na minus ustawiłeś.
natomiast 14-54 najostrzejsze jest dla przesłony F=5.6 zapamiętaj do portretu. No i cóż 14-54 to i wieczorem można cykać...
/*...................*/
/* ...........................*/