Ostenda 1 - takie troche.. no.. nieciekawe w sumie noI z deczka przygaszone. Tez mis ie czasami takie zdarzaja (na szczescie coraz rzadziej). Rozswietlic by je przydalo sie. Jak masz RAWa to daj przed wywolaniem troche +EV (0.6 moze).
Thomasso
Ostenda 1 - takie troche.. no.. nieciekawe w sumie noI z deczka przygaszone. Tez mis ie czasami takie zdarzaja (na szczescie coraz rzadziej). Rozswietlic by je przydalo sie. Jak masz RAWa to daj przed wywolaniem troche +EV (0.6 moze).
Thomasso
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Nie wiedziałam, co mi nie pasuje w panoramie i już wiem. Poziom. Woda w środkowej części, tam gdzie są statki, przelewa się wyraźnie w prawo. Siłą rzeczy reszta wody też.
Z kolei most i Ostendę trzeba wyprostować do pionu, moim zdaniem do prostowania to, co jest na pierwszym planie. Czyli ta chałupka i filar, a w Ostendzie - pierwsza krawędź budynku.
Co do kolorów - są jakieś bardzo przygaszone, może troszkę je ożywić? Nie będą takie smutne.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...