Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Kalibracja AF w E510.

Alleg_pl
    Gość
    jak masz problemy z af to moze do wujka olka wysłac co?
    wiem ze to nie jes trendi ale serwis olympusa daje rade...

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Talking

Cytat Zamieszczone przez puchan Zobacz posta
    Czy ktoś wie czym ruszyć takie śrubki?
    Próbowałem cześciobocznym bolcem o różnych przekojach ale środek tej śrubki wydaje się idealnie okrągły....
    eeee tam ) nie znacie sie ja goraco namawiam.
    juz ci mowie jak to ruszyc:
    wez jakikowliek szesciokatny klucz, ktory bedzie w miare ciasno pasowal w te otwory. pozniej kapnij (tak sporo) superglue albo cos rownie wytwornego i wsadz do srodka. odczekaj chwilke, az zlapie porzadnie i voila! zrobione. teraz kres do bolu albo do wlasciwego ustawienia AF. podobne czynnosci wykonaj z MF. w nastepnym odcinku Wujek Dobra Rada wytlumaczy jak wyjac/odkleic klucz od srubki. a do tego czasu bedziesz wlascicielem jedynego w europie ( a moze i na swiecie) olka ze srubokretem - mozesz smialo podpinac szkla najkunia.

pzdr
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Alleg_pl
    Gość
    "olka ze srubokretem - mozesz smialo podpinac szkla najkunia."

ROTFL to rozwalilo mnie chyba najbardziej, polejcie mu wódki...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Alleg_pl Zobacz posta
    "olka ze srubokretem - mozesz smialo podpinac szkla najkunia."

ROTFL to rozwalilo mnie chyba najbardziej, polejcie mu wódki...
    Następna kolejka może spowodować, że nam k@czy spadnie pod biurko... Nie wątpię, że inhalował się przed napisaniem poprzedniej porady.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Alleg_pl Zobacz posta
    jak masz problemy z af to moze do wujka olka wysłac co?
    wiem ze to nie jes trendi ale serwis olympusa daje rade...
    ciekawe ile to kosztuje po gwarancji bo podejrzewam na podstawie własnych doświadczeń, że jest tylko jedna opcja: ryczałt czyli połowa ceny puszki a skoro tak to chyba obojętne czy sobie zepsuje czy nie bo i tak koszt naprawy w Olympusie ten sam

| OlyJedi Awatar BartB
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    puchan, z twoim pytaniem to jest trochę tak, jakbyś na forum medycznym zapytał, jak poprawnie wykonać trepanację czaszki. Głowa pacjenta jest już w imadle, kątówka czeka przygotowana, potylica wygolona - tylko jakie ostrze podpiąć...

Ludzie za bardzo kochają swoje sprzęty, żeby chociaż pomyśleć, iż mogłoby się im czynić taki gwałt

Takie operacje, uważam, to można czynić w zaciszu swojego warsztatu. Dane publikować jedynie w przypadku powodzenia - wtedy pewnie wzbudziłbyś zachwyt wśród kilku majsterkowiczów.
    Natomiast jeśli pytasz o takie rzeczy, to ludzie mogą wziąć cię za olkowego Fritzla i po prostu nie zrozumieć szczerych intencji
    Olek i Canon w jednym stali domu. Olek na górze, a Canon na dole...

po godzinach...

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzięki za ostrzeżenia. Serwis Olka to mam.... bo nie odpowiedzieli mi na meila jak jeszcze miałem gwarancję. Grzebać tam nie bedę ale i tak ciekawi mnie jak się porusza tymi śrubami-stoperami.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez BartB Zobacz posta
    ...
    Ludzie za bardzo kochają swoje sprzęty, żeby chociaż pomyśleć, iż mogłoby się im czynić taki gwałt
    ...
    To trzeba chociaż z raz taki aparat utopić w rzece. Wtedy się patrzy na niego jak na narzędzie a nie ołtarzyk. Kiedy go suszyłem czekając kilka dni w niewiedzy czy wystartuje rozmyślałem już o E620...a ten dziad zadziałał. Tym bardziej go nienawidzę.
    Ostatnio edytowane przez puchan ; 20.10.09 o 15:38 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar BartB
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzięki za ostrzeżenia. Serwis Olka to mam.... bo nie odpowiedzieli mi na meila jak jeszcze miałem gwarancję.
    O, a to dziwne. Próbowałeś kontaktu telefonicznego?

To trzeba chociaż z raz taki aparat utopić w rzece. Wtedy się patrzy na niego jak na narzędzie a nie ołtarzyk. Kiedy go suszyłem czekając kilka dni w niewiedzy czy wystartuje rozmyślałem już o E620...a ten dziad zadziałał. Tym bardziej go nienawidzę.
    To mi przypomina pewną historię.
    Kiedyś mój kot naszczał prosto w torbę żony (przypadkiem, nie po złości, ale mniejsza z tym). Ponieważ to mój kot (a przynajmniej właścicielstwo jest tylko mnie przypisywane, kiedy trzeba go oporządzić, lub po nim posprzątać), więc to ja musiałem ratować, co się dało. Wyjąłem wszystko (a było trochę tego, bo żonka lubi przestronne torbichy, żeby w nie napchać klamotów po sam dach) i wrzuciłem torbę do miednicy z płynem do prania w ciepłej wodzie. Namoczyłem dobrze, a za chwilę coś zaczęło głośno brzęczeć, wibrować i świecić ostrym światłem. Okazało się, że przeoczyłem telefony komórkowe (prywatny+służbowy, oba prawie nówki), schowane w bocznej kieszonce, w czarnym futerale...
    Jeden zdechł na miejscu, drugi wibrował, świecił diodą i bzyczał, dopóki nie wyjąłem baterii, co było trudnością samą w sobie, ponieważ metalowa obudowa była śliska jak piskorz i niewyrobiona, trzeba było podwadzać nożem

Próby reanimacji u różnych mehesów zdały się na nic.

Kota nadal obydwoje kochamy, a mój własny telefon miał już różne przygody, łącznie z lądowaniem z wysokości 1,5 metra na betonie. Działa do dziś, nawet nie ma wielu zadrapań z tego powodu, co zadaje kłam tezie, jakoby nowe modele telefonów były nic niewarte i nietrwałe
    To tyle
    Olek i Canon w jednym stali domu. Olek na górze, a Canon na dole...

po godzinach...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Jak nabrał wody, to może problem FF/BF w tym egzemplarzu jest indukowany syfem w studni AF?
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Alleg_pl
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Jak nabrał wody, to może problem FF/BF w tym egzemplarzu jest indukowany syfem w studni AF?
    Za RE, wypusc wreszcie te rybki ze srodka moze pomoze.
    rozumiem ze aparat jest po gwarancji?