A nie dla marketingu Olek zapowiedział wprowadzenie E-600 , której nie będzie - info prasowe było , o firmie się
mówi, nikt na tym nie traci.
A nie dla marketingu Olek zapowiedział wprowadzenie E-600 , której nie będzie - info prasowe było , o firmie się
mówi, nikt na tym nie traci.
Mamogromny sentyment do stajni Pentaxa, uzywalem go przez wiele lat ale te kolorowe popierdolki powinny zostac w Japonii gdzie ich miejsce, dla mnie to zenada. Czy P az tak desperacko probuje wytrwac na rynku?
pozdrawiam
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Witam
Nie jestem pewien czy to ma być tylko mały nakład. Może tych pstrokacie kolorowych jak wskazany będzie tylko kilkaset ale stonowane białe, niebieskie,szare i czerwone są już w sprzedaży. Pixmania je wystawia na swojej stronie internetowej i myślę, że znajdą nabywców.
Ok. dopiero niedawno postanowiłem zakupić lustro bo wcześniej wydawało mi się strasznie kosztowną inwestycją - nie wiedziałem, że Pentax wypuszcza inne wersje kolorystyczne.
Kto wie czy bym nie zakupił białego Pentaxa K-x gdyby się pojawił w ofercie Pixmani wcześniej. Tak to po walce E520 a canon eos 450 - zdecydowałem się na Olego i mam nadzieję, że nie będę narzekał na decyzję.
test na dpreview.com (tłumaczenie na pl)
nowy lider w klasie?
25/1,4; 45/1,8; 9/8
Bardzo fajna lustrzanka! Przez pewien czas Number One na mojej liście zakupów, łącznie z pancake'm 40/2.8. Zwłaszcza, że do 15 stycznia obowiązuje pentaxowy cashback.
I zapewne kupiłbym go właśnie w tej konfiguracji (body+kit+40/2., ale ostatecznie wybrałem E-P1 (kit+17/2.
.
Zależało mi bardzo na niewielkich gabarytach, stabilizacji i jasnych stałkach. Kx pod względem wielkości był dla mnie do zaakceptowania (wielkość mniej więcej G1/GH1), posiadał stabilizację lecz nie za bardzo odpowiadała mi ogniskowa 60mm.... Owszem jest 15/4, ale to już nie jest "jasna" stałka
W dodatku m4/3 skusił mnie 20/1.7 (na pewno go kiedyś dopadnę) i 17/2.8 (super cena w promocji dla klubowiczów), oraz zapowiedzią wydania 12/2.8. Takich pancaków pentax nie posiada....