... bo lubię i może uda się pokazać coś - czego inni nie dostrzegają?
Dobre pytanie ...
Pozdrówka.
... bo lubię i może uda się pokazać coś - czego inni nie dostrzegają?
Dobre pytanie ...
Pozdrówka.
To pewnie strasznie płaskie ale lubię się bawić aparatem. Lubię te wszystkie manualne czynności poprzedzające zdjęcie, lubię trzask migawki, kiedyś lubiłem jeszcze ustawianie ostrości. No i oczywiście kadrowanie - wyobrażenia jak to będzie na gotowo. A jak końcowym efektem jest to co zamierzałem uzyskać to jestem happy - naświetlam na papierze i chowam...
Ale kiedyś było więcej magii.
Druh Smiena Zenit Zorkij Practica Canon Oly 5050 8080, Nikon D90 + 18-105 + 70-300 VR +50/1.4
Robię zdjęcia, bo mnie wzruszają ładne fotografie i chciałabym poznać bliżej to rzemiosło. Wiedzieć, co i jak i kiedy.
A, że przy okazji czasami mam przy tym frajdę...![]()
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
wale foty na lewo i na prawo, bo mam nadzieje znalezc taka same chore jestestwo jak jakogos, kto patrzy na otaczajace nas wszystko pod kątem kąta
kogos, kto patrzy i widzi podobnie jak ja. kto zachwyca sie banalnoscia, szara codziennoscia i stara zrobic sie z niej nadzwyczajnosc.
no po prostu nie chce byc sam nienormalny - w kupie cieplej![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Po co robię zdjęcia? Dobre pytanie. Zastanawiam się od dłuższej chwili i żadna rozsądna odpowiedź nie przychodzi mi do głowy. Wymyśliłem na poczekaniu kilka jajcarskich, ale tym razem sobie podaruję.
No nic. Będę myślał dalej. Coś mnie gna na te ulice...
Bardzo chciałbym, ale nawet jeśli kiedyś w ogóle do tego dojdzie to chyba nieprędko.
Nie myślałem tak o tym, ale ostatnio pod jednym zdjęciem (http://plfoto.com/1962785/zdjecie.html) dostałem taki komentarz:
"ale Kimi ma zjechaną tylną oponę, w tv tego nie widać, chyba że się już w strzępy rozerwie"
więc chyba trochę tak właśnie jest.
Kiedyś, będąc towarzysko na torze poznań i obserwując jak koledzy śmigają na moto dostałem do łap ich aparaty (Canon 350D i Sony H7 czy 9 - już nie pamiętam) z zadaniem "zrobienia im zdjęć". Wcześniej nigdy nie miałem w ręce lustrzanki, więc poprosiłem o instrukcje. Dostałem krótkie, tu ustaw sobie na Tv i ustawiaj liczny rzędu 1/1000 i będzie ok. No ale włączył mi się kombinator i zacząłem dopytywać "A co zrobić, żeby tło było rozmazane żeby było ruch widać? A co zrobić, żeby to co na pierwszym planie było ostre a to z tyłu rozmyte?" (to przy statycznych zdjęciach potem). No i tak mi już zostało, że najbardziej lubię uwieczniać ruch, w szczególności gdy ruch ten powodują silniki spalinoweA potem doszło jeszcze uwiecznianie tych pojazdów nawet z wyłączonymi silnikami
Kobitki tez chętnie bym fotografował, bo to wdzięczny temat, ale moja obecna dziewczyna jest temu przeciwna
Zdecydowanie przeciwna
![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++