Pierwsze faktycznie jest i tak ma zostać. Drugie zaś proste, tylko zatoka tak się układa że daje takie złudzenie.
Pierwsze faktycznie jest i tak ma zostać. Drugie zaś proste, tylko zatoka tak się układa że daje takie złudzenie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Tak, prosty z wierzchu a poplątany w głębi, że nie wiem jak go wyłożyć.
Niechaj morze wylewa się Wam z monitorów i zalewa klawiatury.
Zły jestem na siebie i tyle. Jeden z ładniejszych widoczków jakie zrobiłem a spaprany w takim "prostym" aspekcie. Wyprostuję po powrocie do domu, robiąc to teraz na lapie stracił bym cenne milimetry zawężając kadr![]()
Razem tym powracam do źródeł czyli zdjęć prostych i łatwych. Nie wymagających wiele, to też bez problemowo uzyskiwanych. Cieszą jednak, bo lubię kwiaty.
179.
180.
181.
182.
183.
Trzy pierwsze były wynikiem spaceru, który to z kolei miał być obfity w portrety. No ale jak widać plany jednak uległy zmianie
Dwa ostatnie potrzebowałem na uczelnię. Zadecydowałem strzelić je w Mirkowym stylu. O ile technika jest prosta to uzyskanie takich ładnych jak Mirek obrazków wymaga jednak talentu![]()
Świetne te twoje kwiatki
A o jakiej technice piszesz?
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Może nie tyle technice, co metodzie skutkującej czarnym tłem.
Jeśli chodzi o czarne bądź ciemne tło, to właczam w moim E-500 pomiar swiatła "SH" w trybie M. Trzeba jednak dobrać odpowiednio +- EV, troche metoda prób i błędów w zależności od warunków świetlnych. Potem regulacja półcieni suwakiem ewentualnie. Tu przykład:
Ostatnio edytowane przez Dzuiko ; 29.03.11 o 08:28
Cześć!
Foty 182 i 183 bardzo fajne i przyjemne, dobra ścieżka!
Pozdrawiam
ja
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dzięki, dzięki. Czy ścieżka dobra to nie wiem, znam lepsze chodź faktycznie ta najgorszą nie jest.
Dzuiko dzięki za pomysł. Tak też się kiedyś pobawię.