Strona 17 z 61 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 604

Wątek: "The zdjęcia"- coś ode mnie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar oczko
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    przejrzałem kilka stron galerii...
    Szczerze mówiąc, to masz tu bardzo dużą różnorodność tematyczną, a takie galerie najczęściej są na słabym poziomie, a tu - wręcz przeciwnie
    gratuluje
    Pentax K7 + Sigma 70-200II +DA 18-55WR + Tamron 17-50 f/2.8 + Samyang 85 f/1.4 + Helios f/2.0 + Metz 58 AF-1
    zapraszam na moją stronę: http://pawellysik.iportfolio.pl/ i zachęcam do współpracy

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Co by tu dużo nie mówić cale szczecie ze mam najtańszego olka, bo gdyby to była Leika to by zwyczajnie zardzewiała albo w inny sposób zaśniedziała. Plastiku na szczęście nic nie bierze i aparat dzielnie znosi okres gwałtownego nie używania. Jestem na praktykach i chodź kwiatów nie brak to zazwyczaj nie ma czasu, pogody albo zwyczajnie nie pozwalają robić zdjęć. Nie mniej jednak co by dzienniczek praktyk nie wiał samym tekstem kilka fot udało się klapnąć.

114.

115.

116.

3 sztuki zrobione w laboratorium gdzie spędzam ostatnio większość wakacji.

Kolejne dwie pochodzą ze szklarni, napatrzałem się na katalogi i plakaty i postanowiłem sprawdzić czy sam potrafię zrobić takie zdjęcia.

117.

118.

Jak zauważyłem nie potrafię zrobić udanych zdjęć czerwonym kwiatom. Szczególnie odmian o wyjątkowo silnym kolorze. Powstaje coś na kształt przepału, czerwona plama. Zupełnie jak by matryca nie rejestrowała tam szczegółów. 118 jest jeszcze w miarę udane chodź w ferworze prób dałem nieco za cieple kolory. W przyszłości wrzucę coś co nieco lepiej obrazuje problem.
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Ktoś wyglądający na mądrego, mówił mi kiedyś, że czerwony przepala się w pierwszej kolejności i szczegóły biorą diabli. Kazał patrzeć na histogram dla każdego kanału osobno.

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Mądrze prawisz (+ rep ), czerwony na każdym ze zdjęć wysunięty jest mocno w prawo, chodź poza histogram nie wyjeżdża to jest na co uważać. Jeśli zsumować to z pewnym kłopotem matrycy w e420 w tej materii ( zwraca się na to nie raz uwagę w testach, spostrzegło to tez kilku użytkowników ) to problem w zasadzie wyjaśniony.
    Dorwałem się do lepszego niż laptopowy monitora, posiedziałem nad zdjęciem i jest już lepiej.

118.

Mam nadzieje ze uda mi się jeszcze kiedyś wejść do szklarni z aparatem wtedy postaram się dalej zgłębić problem.
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hrr Zobacz posta
    ...posiedziałem nad zdjęciem i jest już lepiej.
    W dalszym ciągu, czerwony "wali po oczach".
    Zostaje tylko zabawa nasyceniem, krzywą i poziomami w kanale czerwonym. Pogadaj z Mirkiem- jego kwiaty, w wielu przypadkach czerwone, nie "gryzą" w oczy czerwienią
    Mnie wyszło tak:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	118H.jpg
Wyświetleń:	81
Rozmiar:	295,8 KB
ID:	38233  
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Zdecydowanie lepiej, dopiero teraz widzę ze bylem nie dalej jak w połowie drogi. Gdyby jeszcze zdjęcie poprawnie wykonać i potem tak obrobić oddawało by rzeczywiste kolory, chodź Twoja wersja już mi się podoba.
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Chodź mam sporo nowych zdjęć to dziś chciałbym wkleić coś z szuflady. Leży w niej płytko bo od maja ale to już archiwum jak by nie patrzeć. Portal wysłał mnie wtedy na "Kabaret Moralnego Niepokoju". Cieszyłem się mocno bo nigdy nie widziałem kabaretu tej klasy na żywo. Tym bardziej że jest to jeden z moich ulubionych. Jednak zmierzając do celu zacząłem się zastanawiać jak tu do licha zrobić im zdjęcia !? Toć to show oparte na dialogach i żartach a to się na zdjęcia nie zmieści. Wiele nie wymyśliłem i jedyne co postanowiłem to aby na fotach było jak najwięcej emocji tak aby kadry coś wyrażały. Starałem się kadrować najciaśniej jak szło aby chodź trochę zbliżyć oglądających do tego co się działo. Proszę was o opinię na temat tych zdjęć.

119.

120.

121.

122.

123.

124.

125.

Dużo, ale mniej nie miało by sensu. Używałem ZD 14-54 tam gdzie szerzej i ZD 40-150 gdzie węziej.
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hrr Zobacz posta
    Jednak zmierzając do celu zacząłem się zastanawiać jak tu do licha zrobić im zdjęcia !? Toć to show oparte na dialogach i żartach a to się na zdjęcia nie zmieści.
    No popatrz, a jednak się zmieściło i to bardzo przejrzyście. Według mnie Pokazałeś czytelny reportaż kabaretowy, Są tu skecze i ich wykonawcy, czegóż chcieć więcej? Chyba o to właśnie chodzi, prawda ? rep+ za repOrtarz
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Dziękuję, faktycznie misja chyba się udała. Obecnie na kabarety chodzi kto inny i tym bardziej mnie w tym utwierdza...

Dzisiejszy wjazd to ciemna strona mocy. Koncert ze spawarką !
    Przez niekorzystny obrót spraw mogłem być tam tylko 10 minut. Żałuję strasznie bo Flapjack grał przekozacko, W tak krótkim czasie nie siliłem się na "klasyczne" koncertówki, nie było szans. Tym sposobem Fl'ka miała inaugurację.

126.

127.

128.

129.

Starałem się nie zabić tą lampą całej atmosfery koncertu, ale to nie ta bajka. Nie mniej jednak przyda się tam gdzie oszczędzają na żarówkach.

Aha no i dla tych którym kontrastu brakowało, teraz jest go po brwi. Będzie tak jeszcze przez ok 24 dni póki mi się trial Lightrooma nie skończy.
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria
    Dziś fotoreportaż z bydgoskiego schroniska. Robiony w zeszłym tygodniu, na portalu nie pokazał się do dziś. Chyba nie polubili.
    Zdjęcia robione w biegu, na szybko, nie było za dużo czasu na główkowanie. Czasem wpływa to jednak dodatnio na końcowy efekt.
    Po obraniu i obróbce całość podoba mi się, ot taka ciekawostka.

Zdjęć dużo bo w takim wypadku mniej się nie da.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	130uj.jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	178,7 KB
ID:	39950   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	131br.jpg
Wyświetleń:	64
Rozmiar:	162,0 KB
ID:	39952   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	132kf.jpg
Wyświetleń:	64
Rozmiar:	231,0 KB
ID:	39953   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję