Fotka 84. ciekawa....
Fotka 84. ciekawa....
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ja naprawdę to rozumiem i nie żądam usprawiedliwienia ale jak sobie pogderamy pod fotkami to z czasem będzie lepiej dla obu stron.
pozdrawiam Wiejo
87.
Takie HDR'y lubię i jeśli już to do takich sytuacji zamierzam tę technikę zatrudniać. Szare połówki na liście zakupów są wciąż odkładane, wiecznie "na potem", a zdjęcia chce się robić !
Technikę z grubsza ogarnąłem, moim celem były naturalne obrazy, jedyną różnicą miała być większa rozpiętość tonalna, tyle że w rozsądnych granicach. To też tam gdzie byłoby ciemno na finalnym obrazie nadal jasno nie będzie, lekko "widno" wystarczy.
Problemem są aberracje. Na krótkim końcu 14-54 potrafi co nieco zróżowić, a po nałożeniu kilku takich obrazów skutkuje to niezłą papką.
Polował na pozostałych modeli tom go strzelił, z foty co prawda - ale zawsze !
88.
89.
Nie do końca zadowalają mnie kolory, mijają się się z tym co widzę w kwietniku a wszelaka gimnastyka tylko nieznacznie poprawiła efekt końcowy
Im większe powiększenia tym twardsza lekcja cierpliwości. Foty zbliżeniowe ( no w "naj"wersji to już makro ), uwielbiam w nich tę ilość tematów które mogę realizować tuż przed domem, świetne gdy nie mam czasu bądź możliwości na spełnianie się w inny sposób.
Ostatnio edytowane przez Hrr ; 10.05.10 o 18:13
ojj ten niebieski kwiatuszek jest super![]()
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Niezapominajka wyszła bardzo interesująco.
Pozdrawiam.
89 bardzo ładne![]()
Piękny kwiatek
89 podoba sie.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Niezapominajka fajnie wygląda, choć ostrość jak dla mnie, nie tam gdzie bym ją widział (kropla w żółtym środku a nie na płatku z lewej strony).
Może jednak moja "wizja" jest niewłaściwa?![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA