Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Bardzo fajne zdjęcia, choć wydaje się, ze zbyt jasne.
337 super kadr ale za jasne i chyba balans pojechał w niebieski.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ładne te zdjęcia z Sydney. Z uwag to 336 można było lekko podprostować. W LR5 jest bodajże funkcja, która robi to automatycznie (ręcznie oczywiście tez można) i dobrze się zazwyczaj spisuje.
W 337 rozjechał Ci się balans bieli (wspominał zresztą o tym helmuth). Elementy betonowe budynków zbyt niebieskie, niebo za to w turkus wpada. Po Twojej poprawce też nie jest z tym za dobrze. Dodałbym też ostrości. Po przeskalowaniu należałoby to robić. Tak bym to widział
Nieco może z ostrością przesadziłem ale już nie chce wracać z obróbką. Daj znać jakbyś nie życzył sobie "poprawiania" to usunę.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Świetna robota Panowie !
andtor2 Twoja wersja najbardziej mi się podoba. Ze względu na kolory jak i tony.
Gdy zmniejszam foty w LR to zawsze ustawiam wyostrzanie, tyle że zwykle korzystam z opcji LOW. Standard już w moim odczuciu nieraz przesadza, ale jak widzę przy zdjęciach budynków low to za mało.
Dzięki za pomoc
Dlatego ja najczęściej z LR eksportuje zdjęcie do Photoshop Elements jako 16bit tif-a i z poziomu tego programu dopiero zmieniam rozmiar. Wyostrzając po tym przeskalowaniu mam wtedy podgląd i wiem jak będzie wyglądało zdjęcie.
Może być tak, że w LR Low będzie za mało, a Standard za dużo. Zależy też jak mocno w samym LR podniesie się suwakami ostrość i clarity na dużym zdjęciu.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
No jesli dwa lub trzy suwaczki to cale wyostrzanie to wiecej nic nie bede pisac.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie