|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Przemierzam wulkaniczne krajobrazy lecz nie mogę w sobie znaleźć tego ognia z przed roku, który dawał parę napędzającą lokomotywę zdjęć australijskich. Motywów tu nie mniej, aparat o znacznie większych możliwościach. A efektów brak.
W zasadzie powstają tylko pamiątkowe foty z wycieczek. Z trudem przychodzi wybranie czegoś godnego wrzucenia na forum.
380.
Bazalt utarty na piasek, urok czarnych plaż.
381.
Pierwsza tak duża kałuża jaką znalazłem na Teneryfie. Na tyle permanentna, że rośnie w niej zielsko i dookoła nieśmiało kumkają żaby.
382.
I co więcej do szczęścia potrzeba ?
Ostatnio edytowane przez Hrr ; 7.10.14 o 00:43
379 bardzo mi się pdoba![]()
Bazując na zdjęciach - różnorodności tematów jak i miejsc - fajne wiedziesz życie, Hrr!
Ja wpadam popatrzeć na foty i nacieszyć się tym, że ktoś się cieszy ze swojej pasji!
pozdrawiam,
Dziękuję za odwiedziny i kilka miłych słów. Zawsze sympatyczniej jak jakiś post się pojawi.
Sawa staram się jak mogę i parę fajnych akcji udało się zorganizować. Ale już się skończyło, ten rok niejako siłą rozpędu. Od przyszłego już proza życia i szara rzeczywistość - jedyne co mnie pociesza to fakt iż najprawdopodobniej osiądę w dość bogatym w krajobrazy miejscu.
Kolejne zdjęcia ze spaceru, postęp jest bo spacer był tylko po foty. Zabrałem ze sobą tylko aparat i nikogo więcej.
Nadal jednak nie potrafię wykorzystać potencjału matrycy em-5 i kolory, tony, dynamika czy szczegóły zwyczajnie mi się nie podobają.
Zapraszam do oglądania więc, dziś okolice Punta de Hidalgo - północne rejony Teneryfy:
383.
384.
385.
![]()
Więdła, więdła aż zdechła niemal całkowicie. Fotografia w roku 2014 po raz pierwszy odkąd zacząłem się tym regularnie zajmować, zaliczyła regres względem roku poprzedniego. Przykre.
Ale pstrykam, kolejne zdjęcia z Teneryfy.
386.
El Roque de los Hermanos. La Punta del Hidalgo to moje ulubione miejsce do dumania.
387.
Na północy Ocean z reguły jest wzburzony
388.
Ale nie wszystkim to przeszkadza
Pozdrawiam
Ładne 386. Kadr dobrze zbudowany. Chmury jakoś mało realistyczne się mi wydają. Jakoś ingerowałeś w PSie?
Dzięki, budowałem go długo. Zdjęcie jest wydumane, przebywam tam sporo czytając książki czy słuchając fal. Było więc sporo czasu żeby je zaplanować.
Jasne że ingerowałem. Posklejałem z 3 zdjęć, ciągnięte kolory i cienie, delikatnie gaszone światła, odszumiłem, wyostrzyłem...
Zależało mi na kiczowato rozmytych falach. Czas naświetlania to chyba 30s, czy coś koło tego. Efektem ubocznym są "miękkie" chmury.
I wszystko jasneChmury to niski koszt tak fajnej foty.
Pozdr