Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: C-765 kilka pytań

Awatar ghost4
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez aga77
    Acha jeszcze jak bym mogła mieć prośbę to czy mógłby mi ktoś posłać ze 2 ,3 fotki ale z C-765 w dobrej rozdzielczości. Najbardziej bym chciała zobaczyć portret albo jakiś przedmiot z bliska oraz jedną fotkę w pomieszczeniu z lampą. Jak byłby ktoś tak miły to ogromnie proszę

aga09877@wp.pl
    Witaj !

Jeżeli Cię to interesuje, to tutaj jest kilka zdjątek

http://www.steves-digicams.com/2004_...z_samples.html

Pozdrawiam
    Andrzej

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wypijmy coś na znak pokoju Również byłem swego czasu zamieszany w pewną awanturkę z posrednim udziałem Aleksandra, a wiek tu niczego nie tłumaczy, bo ja też stałem po karpia a kupiłem cukier w latach 80. Choż uważam, że jest to forum fotograficzne a nie ortograficzne i tyle. Nie ma sensu zaśmiecać serwera postami nie związanymi z tematem.
    Co do tematu. Często chodzę po sklepach z aparatami, z włąsnym kompletem baterii coby sprzedawcy głowy nie zawracać, od niego pożyczam tylko kabel USB i jakiś komputer na chwilę
    Z2 mają u mnie w firmie więc cykałem trochę. Wrażenie- AF szuper szybki, ale jakiś niedosyt... C 765 bez uwag negatywnych, kolory są max wiernie, punktowo w ciemnym pokoju obiekt wyjdzie OK, jednak tło dopasuje się do pomiaru punktowego i zależy od tła jak wyjdzie. I sądzę, że przyszumi na ISO pow100. Jedyny minus 765, jak dla mnie to to,że jest ... za mały!
    Seba
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Re: C-765 kilka pytań

[quote="aga77"]Czy jesteście zadowoleni ze swojego c-765 bo zastanawiam się nad jego kupnem

Cześć
    jestem nowy Olka 765 mam od 1,5 miesiąca i to moje uwagi:
    1. jest problem z ostrzeniem w pomieszczeniach i przy max zomie
    2. nie zauważyłem, za to widać wszystkie pryszcze (naprawdę )
    3. na razie w pomieszczeniach ustawiam auto i jest OK (a jak nie to robie drugie)
    4. czerwone oczy są ale to nie problem (jest redukcja oraz można skorzystać z kompa i poprawić)

Ogólnie aparat jest OK, ja jestem z niego zadowolony tym bardziej, że cena nie jest bardzo wysoka.Szumy nie wiem czy będą miały wpływ na jakość zdjęć tym bardziej, że na razie będę wywoływac 10x15. Dodatkowo Olka brałem ze względu na zom i możliwość nagrywania filmów (640x320 niestety tylko 3 min na karcie 128 MB)

Jedyna uwaga to stabilizacja- na pewno by się przydała przy wiekszych zbliżeniach.

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Administrator: Niestety kolego nie jesteś tutaj sam sobie panem. Jeśli kilka osób zauważa Twoją agresję w wypowiedziach i ja również to uświadom sobie, że tak jest i warto się nad tym zastanowić...

No cóż od początku coś tu się nie klei. Być może z mojego powodu. Aby nie zakłócać spokoju forumowiczów i tak mozolnie budowanego forum przez Administratora i moderatorów pozwólcie, że Was pożegnam.

Pozdrawiam