Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Ranya na tarczy

Awatar Ranya
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Ranya na tarczy

Witajcie,
    od pewnego czasu chodzę po forum, zaglądam to tu, to tam, czasem wtrącę jakieś zdanie... Chciałabym pokazać Wam trochę moich fotek (starych i nowych), co czynię z wielką tremą. Proszę o konstruktywną krytykę i trochę słów pochwały
    Na pierwszy ogień trochę zwierzaczków:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	01. zebra.jpg
Wyświetleń:	267
Rozmiar:	74,2 KB
ID:	24409   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	02. sówka.jpg
Wyświetleń:	275
Rozmiar:	79,9 KB
ID:	24410   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	03. no to lecę.jpg
Wyświetleń:	272
Rozmiar:	87,1 KB
ID:	24411   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	04. nosy rożca.jpg
Wyświetleń:	273
Rozmiar:	148,9 KB
ID:	24412  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	05. słoń.jpg
Wyświetleń:	282
Rozmiar:	163,6 KB
ID:	24413  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Zdjęcia sprawiają wrażenie przypadkowych pstryków ze spacerku niedzielnego do Zoo, przynajmniej tak odbieram kadrowanie.
    Ponieważ taki spacerek robi się w ładny słoneczny dzień to skutki ostrego światła widać na zdjęciach.
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar iszi
    Mieszka w
    GrangeOverSands
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Witaj Ranya - w końcu założyłaś wątek

Mi się podoba 3 - nie wiem czy ostrość uciekła czy wina kompresji bo pliczek tylko 87kb. Jeżeli kadrowałaś to troszkę za ciasno. Ja bym dał więcej przestrzeni z prawej strony i od dołu.
    Następnym razem jeżeli będzie ostre słońce (dobitnie widać to na sówce) zawsze możesz zmniejszyć wartość ekspozycji EV.

Pozdrawiam

Awatar Ranya
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Droplet, no pewnie, że pstryki z zoo a nie z przydomowego ogródka ...
    Z kadrowaniem mam problem i jeszcze z wieloma innymi rzeczami (światło i takie tam), dlatego tu jestem. Z obróbką to już tragedia...
    A co do przypadkowych pstryków, to poniższe zdjęcie jest nim na pewno :
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	przypadkowy pstryk.jpg
Wyświetleń:	252
Rozmiar:	137,9 KB
ID:	24423  

| OlyJedi Awatar iszi
    Mieszka w
    GrangeOverSands
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nieostre, trochę prześwietlone i obcięte albo źle wykadrowane (no ale to przypadkowy pstryk). Hee ogólnie mogła być dobra fotka....

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    pochwaly niestety nie bedzie...
    byloby znacznie latwiej, gdybys napisala, co cie wpadlo w oko, co cie zaciekawilo w tych kadrach. dlaczego wlasnie te zdecydowalas sie pokazac na forum? moze znajdziemy wspolny jezyk. bez rozmowy te zdjecia sie niestety nie bronia. zarowno od technicznej strony, jak i od tresciwej
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Jeden długo nagabywany fotograf National Geographic co zrobić by robić dobre zdjęcia odpowiedział żeby na początku oglądać dużo dobrych cudzych i szukać w nich inspiracji.
    Ja dodam, może by nawet starać naśladować, wtedy może przynajmniej odpadnie problem z dziwnym kadrowaniem.

Pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Jeden długo nagabywany fotograf National Geographic co zrobić by robić dobre zdjęcia odpowiedział żeby na początku oglądać dużo dobrych cudzych i szukać w nich inspiracji.
    Ja dodam, może by nawet starać naśladować, wtedy może przynajmniej odpadnie problem z dziwnym kadrowaniem.
    Tak. I tego należy się trzymać. Jest to naprawdę świetny sposób na uczenie się.
    Pozdrawiam, Jola

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Zebra, sówka, nosorożec, słoń przdstawione w detalach które nawet jako seria ciekawostki z ZOO nie są w stanie zaintrygować widza. W tym przypadku szersze kadry były by całkiem na miejscu, coś w rodzaju jak kaczka zbiera się do lotu, bo to obejmuje jakiś zamknięty w kadrze temat. Robiąc zdjęcie staraj sie przez zatrzymany obraz coś opowiedzieć, tak aby odbiorca zainteresował się zdjęciem a raczej tym co ono przedstawia. Nie zniechecaj się wyciągnij wnioski i wrzucaj dalej.
    pozdrawiam Wiejo

Awatar Ranya
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dziękuję za dotychczasowe komentarze. Wszyscy zwróciliście uwagę na kadrowanie - cóż, mam dziwne spojrzenie na świat, ale postaram się to z czasem poprawić
    Była mała przerwa spowodowana szaleństwem na poligonie, ale ponieważ wróciłam cała i zdrowa wrzucam kolejne zdjęcia.

Aniołki - teraz widzę, że też źle skadrowane ;-( podobało mi się, ze ten w środku miał minę chrapiącego aniołka i chyba za bardzo się skupiłam na wyciągnieciu go na pierwszy plan zamiast na kadrze...

Nazwa:	aniołki.jpg
Wyświetleń:	178
Rozmiar:	120,3 KB
ID:	24532  

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów