Witam ponownie i proszę o kolejne oceny.
Witam ponownie i proszę o kolejne oceny.
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Pierwsze co mi się w oczy rzuciło to, że zdjęcia (no 8 może nie aż tak) są za ciemne. Zawsze, nawet jeżeli pogoda nie dopiszę możesz je doświetlić w porgramie do obróbki zdjęć. Nic więciej za bardzo Ci nie powiem, bo też się uczę
Ja bym zrobiła to mniej więciej tak
Ostatnio edytowane przez Lolita ; 23.03.10 o 11:12
Dzięki.
Znowu obrabiałem fotki na laptopie a ten mnie wcale nie słucha.
Faktycznie są zbyt ciemne.
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Moim zdaniem nie są za ciemne.Wersja Lolity razi po oczach piachem.
Delikatnie bym rozjaśnił...... nie jest źle, 9 najlepsza w/g mnie![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Miałam napisać, że nie do końca odpowiada mi centralny kadr na pierwszym, ale Helmuth mnie ubiegł. Jego wersja wydaje mi się lepsza, zarówno jeśli chodzi o kadr, jak i nasycenie/jasność kolorów na zdjęciu.
A fotkę 8 wolałabym z prostymi drzewami.
Czekam na kolejne zdjęcia![]()
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
Zdjęcie 7 dopiero po przekadrowaniu i lekkiej obróbce przez Helmutha nabrało kształtu ale dzięki Twojemu surowcowi. 8- las na zboczu, tutaj raczej uznania i podziwu nie będzie. Las jest piekny ale wydobycie z niego tej magii która nas zachwyca jest niezwykle ciężkie. 9- odbieram bardziej w kategorii dokumentalne jak to przemysł wydobywczy wpływa na kształt krajobrazu.
pozdrawiam Wiejo
Bardzo wszystkim dziękuje za oceny i proszę o wyrozumiałość. Tak naprawdę to lustrzankę mam od niedawna wcześniej tylko małpka i dawno dawno temu jakiś Zenit. Ale chęci mam. Zakupiłem kilka książek, czytam i podpatruję. Może kiedyś...
Nr 7-Uwierzcie mi, że w pierwszej wersji kadrowanie miało być podobnie ale coś minie podkusiło/ pomyślałem, że kawałek tej drogi po prawej będzie dobry/.
Nr 8-las-Wiejo ma rację las jak las i magii tu nie ma. Ale może kiedyś, za jakiś czas...
Niestety z obróbką fotek jeszcze trochę pracy i nauki.
Przyznam że przy zdjęciach z kompaktu (bardzo prostego) nie obrabiałem ich tylko bezpośrednio do druku (trochę kadrowania) a teraz widzę, że to jak kiedyś w ciemni wszystkiego trzeba się nauczyć krok po kroku.
Jeszce raz serdeczne dzięki.
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA