żeby nie było :P ...
żeby nie było :P ...
760uz + King zamiennik CLA 4 + King UV 52mm + statyw
Reguły są po to, aby je łamać, ale nalezy je wcześniej dobrze poznać.
Oo, to już znacznie lepiejJeszcze tylko wyostrzyć zdjęcie po zmniejszeniu i jest suuper
![]()
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
@martha - na takiej fregacie to aż sie chce rwać szota hehe
@szafrani - zasadniczo wolę się zachwycać fociami... i obym miał czym :P POWODZENIA
Ollie C-765
...żyć .... i nie żałować niczego!
No cóż ta ostatnia fotka superowa![]()
mente et malleo
Dla mnie extra tylko mam nadzieje ze naprawde starcilo na ostrosci przy zmniejszaniu, pamietajcie aby zawsze wyostrzyc.
E-300, 14-45, 40-150, Lexar CF 1Gb
No i co tu dodać. Nauka nie poszla w las.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
dzisiejszą sesję staralismy się przeprowadzić ściśle według waszych wskazówek: dziś w gdańsku pogoda chlodna i mglista.
1: budynki stały nieruchomo czego nie można powiedziec o ludziach. myślałem ze kilka strzałów z pistoletu zrobiło by troche wolnego miejsca i spkoju do zrobieia dobrego zdjęcia. ale akurta nie miałem broni przy sobie:P
![]()
![]()
:P :P
2: czy tak wogóle można robić zdjęcia ?? bo nam się podoba ale ciężko wyczuć
3: manual focus ustawiliśmy na 2 metry a budynekw tle jest ostry ?? co robimy źle. (nie patrzcie na białe plamy okien i kadrowanie)
4: co tu dużo mówić Neptun!.
5: Ratusz staromiejski na Długiej.
nie mam będe miał
1. ujęcie dobre lecz trzeba było może dłuższą ekspozycję - ludzi było by widać "dynamicznie" i neptun był by kontrastem "POLOWANIE NA PRZECHODNIA"
2. nie wiem na co patrzeć
3. GO to 1/3 przed punktem ostrości i 2/3 za punktem ostrości
3, 4. ujęcie nie ciekawe - proste, martwe - pomniki powinno się focić z ujęcia nie naturalnego może bardziej nie codziennego dla przechodnia - poeksperymentujcie jeszcze
5. tak jak 2
fotka powinna oddziaływać na widza - musi być inna niż codzienna rzeczywistość chyba że jest to dokument, reportarz
OLY E-10, Metz 40MZ2, LumiQuest Ultrabounce, SCA 3202, manfrotto - zostałem Canonieremale będę czasami was odwiedzał
foty zdecydowanie lepsze niz pierwsza seria
#4 widziałbym cale jasne tlo, może jakby skontrastować postać z tym jasnym murem?
ale i tak mi sie podoba (może dlatego, że mam sentyment do Gdańska - bo to miasto jak moje
#5 'więcej światla' chyba... kadry niby bardzo poprawny, ale jakies to martwe w całości.
Opinia SUBIEKTYWNA! i nie przejmowac sie nią tylko focić - mi po moim wczorajszym rajdzie z 30 fotek ostalo sie po eliminacji 2 hehe
pozdrowionka!
Ollie C-765
...żyć .... i nie żałować niczego!
Długi weekend mamy już za sobą. Dzięki za odpowiedzi
???Zamieszczone przez ARF-FOTO
dzięki, staramy sie ulepszać warsztatZamieszczone przez wheelerek
![]()
o tej porze w Gdansku mielismy duzy problem ze znalezieniem dobrego miejsac, zeby znaleźć dobry punkt do fotografowania i zeby nie było latarnii (a jest ich na Długiej od groma)
hmmm z tym swiatlem to chyba przesada, że za mało, bo przy tylu latarniach każde inne zostało prześwietlone. W nocy chyba nie można oczkiwać że budynki bedą tak samo jasne jak w dzieńZamieszczone przez wheelerek
![]()
760uz + King zamiennik CLA 4 + King UV 52mm + statyw
Reguły są po to, aby je łamać, ale nalezy je wcześniej dobrze poznać.