Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 181

Wątek: I kto tu rządzi ?? (str. 15)

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez martha
    Czemu najlepsze??
    OK, wg mojej skromnej opinii, dlatego że podoba mi się tonacja kolorów i kadr też niczego sobie. Może możnaby było spróbować ująć trochę więcej dziobu. Ale tak też jest ok. Drugie zdjęcie razi mnie tym pomarańczowym oświetleniem, wolę zdecydowanie pierwsze.
    Trzecie zdjęcie - patrzę i w sumie nie wiem czy mam zwrócić uwagę na dziób żaglowca czy na ten 'bałagan' w dalszym tle
    No a makro, hmm, oprócz tych 'szklanych' liści to nie widzę w czym te zdjęcie miałoby być interesujące?

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Awatar wheelerek
    Mieszka w
    z Wrocławia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wiecie, a ja wrócę jeszcze do tych zdjęć w ciemnej alei..Bo tak mnie męczy.. - może to właśnie był dobry pomysł żeby zrobić mroczne zdjęcie.. Widzę to tak - plątanina czarnych gałęzi, spoza których nie ma jak spojrzeć na niebo.. Hmm? Trzeba by inny kadr, chyba bardziej w góręe.. i szerszy jakiś. Czy zdjęcie MUSI być zrównoważone w czerni/bieli? Sam nie wiem. Ale tak wszyscy "pojechali" po nich, że żal.. )
    Ollie C-765
    ...żyć .... i nie żałować niczego!

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Na dwoch pierwszych zdjeciach Daru Mlodziezy widac ze aparat sobie nie poradzil z balnsem bieli w trybie AUTO. Mysle ze ustwienie na swiatlo zarowe mogloby byc najlepsze (IMO). Natomiast 3 bardzo mi sie podoba, ze to wlasnie nie Dar Mlodziezy jest tematem przewodnim zdjecia.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    witam... tylko sie przyglądałęm do tej pory bo... tez sie uczę ale chyba wtrącę swoje amatorskie parę groszy... ze zdjęc żaglowca najbardziej podoba mi sie pierwsze. Spokojniejsze kolory niz w trybie nocnym no i trochę OSTRZEJSZE. Trzecie niby tez fajne ale ja jestem zwolennikiem całościowego traktowania tematow (dlatego np. sam rzadko robię fotki fragmentów rzeźb, portali itd.) no i na tym kadrze fragment Daru jedynie... zasłania a sam jest na tyle mały ze do mnie nie przemawia... a co do kwiatka to chyba za bardzo obcięty... jako piękny kwiat a zarazem za bardzo "odległy" jako przykład smacro...

Awatar martha
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez No-shadow Kick
    No a makro, hmm, oprócz tych 'szklanych' liści to nie widzę w czym te zdjęcie miałoby być interesujące?
    SMakro było testowane i tak szczerze to do tej pory nie znamy jego możliwości. A szklane liście też nas zaskoczyły

Cytat Zamieszczone przez No-shadow Kick
    Drugie zdjęcie razi mnie tym pomarańczowym oświetleniem, wolę zdecydowanie pierwsze.
    Mnie też razi taka pomarańcz, ale zdania były podzielone

@wheelerek: Dzięki za rady z kadrem naszych mrocznych zdjęć

@vodnik: na pierwszym zdjęciu zastosowaliśmy ustawienie na światło żarowe

@qwerty: z makrem to jeszcze popracujemy
    760uz + King zamiennik CLA 4 + King UV 52mm + statyw
    Reguły są po to, aby je łamać, ale nalezy je wcześniej dobrze poznać.

Awatar szafrani
    Mieszka w
    3 miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    1: wielkie dzięki za wypowiedzi. ze wogóle chce się Wam wypowiadać

2: widze że dość cieżko jest jednoznacznie rozdzielić wytykanie błędów (słuszne zresztą) od osobistej wrażliwości oceniającego. oczywiscie ewidentne błędy zawsze będą błędami. Ale jak narazie nie widze innej drogi.

3: poprosiliśmy o uzasadnienie bo (z całym szacunkiem) "to fajne tamto nie fajne" jest mało konstruktywne .

4: dzięki za uwagi i jeszcze większe dzięki za uzasadnienia i więcej krytycznych wypowiedzi prosimy
    nie mam będe miał

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @martha my mistake. Pozno w nocy bylo i zle odczytalem EXIFA
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Awatar wheelerek
    Mieszka w
    z Wrocławia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    no dobra, ale to tylko wszytsko moje subiektywne odczucia, ktorych, jak zauwazyleś, nie da sie oddzielić od oceny zdjecia ) Własciwie wszytsko wam juz ludzie powiedzieli)
    moje małe resume;
    Bulwar nadmorski w Gdyni
    wszystko wywnętrzyli już DraXan i No-shadow Kick – techn ok, ale bez emocji w sobie. Nic nie wnosi.
    Aleja w Parku Oliwskim.
    Pierwsze - to że jest ciemne, to może być, natomiast zmieniłbym kadr, koniecznie powinien objąć górę konarów i być szerszy. Czy to sie da zrobić w tamtych warunkach?
    Drugie – czemu jakies takie różowawe? i wlaściwie co chcieliście pokazać!? To najwazniejsze w zdjeciu!
    Wodospadzik - za ciemne po prostu. Ale woda 'leje sie' bez zarzutu!!
    Dar Młodzieży – o kolorach juz pisano, pomarancza odpada w ogóle. Strasznie nienaturalna. Pierwsze lepsze ale tez jakies chyba nieostre? Ja tylko od siebie dodam ze znowu mi brakuje calości objęcia masztów. Przecież to integralna calość. Kadr, kadr, kadr...
    Kanał portowy z dziobem Daru. Podoba mi sie. I tak jak vodnik jestem ZA.
    Kfiatek Babci – jak na SMakro za duzy.. znowu ucięty kadr. (qwerty) i tak jak No-shadow Kick uważam ze zdjęcie jest o niczym... jakby tam jakis robal chociaż łaził...?
    szafrani – zadowolony już? sama krytyka... hihihi. Ale na zdrowie
    CZEKAM NA NASTEPNE, na pewno coraz lepsze..
    Ollie C-765
    ...żyć .... i nie żałować niczego!

Awatar martha
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    @wheelerek: Dzięki, bardzo dzieki. Postaramy się w niedługim czasie poprawić kadrowanie parku Uzyskane rezultaty na pewno pokażemy.
    760uz + King zamiennik CLA 4 + King UV 52mm + statyw
    Reguły są po to, aby je łamać, ale nalezy je wcześniej dobrze poznać.

Awatar szafrani
    Mieszka w
    3 miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mam dreszcze - prosze o jeszcze

Nie mam dużo wiecej do powiedzenia poza >>DZIĘKI<<. Biore kobietę za rękę, aparat pod pachę i poprawiać fotki . Do pracy!!!
    nie mam będe miał

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów