Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Ulec czarowi OM...

pat.p
    Gość
    Wgryzam się powoli w instrukcję ściągniętą z netu. Dzięki za miłe słowa - słoneczne jesienne dni wykorzystam na serie próbną...
    Słuchajcie - przepraszam za głupie pytania, ale wolę zadać, niż później żałować - przy filmie Ilford HP5+ mam ustawić ASA na 400? I - przy robieniu zdjęć w trybie priorytetu przysłony - zostawić bracketing w św. spokoju, czy nie? No i kwestia paprochów na matówce (czyli mgielniku) - dawać do czyszczenia, czy zostawić tak jak jest? Przedmuchałem gruchą, ale trochę zostało.

Pozdrawiam
    Pat

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pat.p Zobacz posta
    Słuchajcie - przepraszam za głupie pytania, ale wolę zadać, niż później żałować - przy filmie Ilford HP5+ mam ustawić ASA na 400? I - przy robieniu zdjęć w trybie priorytetu przysłony - zostawić bracketing w św. spokoju, czy nie? No i kwestia paprochów na matówce (czyli mgielniku) - dawać do czyszczenia, czy zostawić tak jak jest? Przedmuchałem gruchą, ale trochę zostało.

Pozdrawiam
    Pat
    Tak to 400 ASA lub inaczej 27 DIN. Na czym polega bracketing w OM-2 nie wiem bo u mnie nie ma czegoś takiego, a z dawaniem do czyszczenia daj sobie spokój. Matówką nie robisz fotek. Niepotrzebne koszty.
    Paprochy na matówkach były, są i będą. Ważne by nie było ich na matrycy, tą wymieniasz przy każdym nowym zdjęciu
    P.S. Podaj proszę linka do strony gdzie znalazłeś instrukcje do OM-ki
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Instrukcje EN znajdziesz chocby tu: http://www.olympusamerica.com/cpg_se...resmanuals.asp

pat.p
    Gość

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dzięki Wam za informację.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów