Pytanie do makrofotografów, jak się uzyskuje czarne tło za powiedzmy muchą a muszka oświetlona i we wszystkich kolorach?
Pytanie do makrofotografów, jak się uzyskuje czarne tło za powiedzmy muchą a muszka oświetlona i we wszystkich kolorach?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
czarny karton w tle ...
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=368716 (moze to nie typowe makro ale tak wlasnie robione)
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
A np. to zdjęcie http://plfoto.com/zdjecia/470650.jpg FOTOMANA??
Zdradzisz jak to robisz? Ja ostatnio znalazłem lupę i nie mam pojęcia co z nią zrobić. We wszystkich kombinacjach jest po prostu kicha.
mente et malleo
ale masz brudna klawespoko powiekszalnik
dobra robota luc4s
E-300, 14-45, 40-150, Lexar CF 1Gb
Klawa jest jak klawa, założę się że każda w takim powiększeniu tak wyjdzie, martwi mnie jednak to że mi jakieś hot pikseliki wyszły przy takim czasie naświetlania (ok. 4 s).
Marku, z lupą też się bawiłem, ale wychodziły straszne aberacje, muszą po prostu być dobre szkła, te wyciągnęłem z lorynetki.
EJ luc4s jak ta przystawka makro sie nazywa i gdzie ja mozna kupic i za ile ???????????????????????????????
Fred jest własnej produkcji, swoją drogą ciekawe ile ma dioptri?
Cześć
Kurde czy da się zmienić nick'a? już mnie męczy ten marekfe
No nic. Mam lornetkię taką 40x60 ale szkło bardzo duże jest. Myślisz że się nada? Pytam bo szkoda mi ją psuć jeśli będzie kiepski efekt. Acha i co do tej lupy to jakoś kiepsko z ostrością było. Czy ty to szkło masz zamocowane zaraz przy obiektywie?
mente et malleo