Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 87

Wątek: Archiwum z X - Wystawa dr. Feelgooda

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dr Feelgood,
    powiedz jak Ty nazywasz swoje dziela, prace?

Czy uwazasz sie za fotografa, grafika, artyste?
    Jak Ty siebie postrzegasz?

Zdjecia sa surowcem, skladowymi, efektem, czyms innym?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dr_feelgood
    Mieszka w
    www.fotowizjer.net
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria
    Kochani, jeszcze raz wszystkim dziekuje za mile slowa i gratulacje. Bardzo mi milo, morda mi sie smieje jak wchodze tu
    Postaram sie po kolei odpowiadac na Wasze pytania.

Jak nazywam prace... mimo wszystko mowie na nie fotki Kazda ma swoj tytul, cos co chcialem przekazac, pokazac lub po swojemu zilustrowac.

Siebie postrzegam jak amatora, nie jest to moje glowne zrodlo utrzymania, czasem cos sie uda dorobic, ale nie na tyle by moc ze spokojnym sumeiniem rzucic wszystko. Artysta to za szumne slowo, fotograf - to zawod. Grafik tez nie, bo nie umiem sklecic grafiki np do gry komp
    Nie mam smialosci nazywac siebie artysta ani fotografem, jestem amtorem z nadziejami na przyszlosc

Zdjecia sa mozna powiedzec wypadkowa kilku elementow. rzeczy ktore widzialem, zdjec ktore widzialem, swiata w ktorym chcialbym zyc, fantazji, checi wypracowania swojego spojrzenia, sa wyrazem ( moze patetycznie zabrzmi) klimatu ktory we mnie siedzi. Latwo popadam w skrajnosci, rozne nastroje, wywalam to z siebie albo jadac w nieznane 1000 km by odreagowac, albo wlasnie robiac zdjecia. Zdjecia sa wiec efektem mojego wnetrza, moze tak. Lubie pokazywac to co mi sie w glowie urodzi.
    Inspiracja jest muzyka, miejsca, klimat danego dnia, rowniez prace innych, podpatruje jak inni relizuja swoje wizje i staram sie tez to zrobic po swojemu.

PS tak na powaznie sumujac okresy intensywniejszej zabawy to jakies 2 lata.
    Mialem dlugie przerwy z powodu braku czasu. okres kiedy fotografia sie zajmuje i odnalazlem w tym radosc to jakies 5 lat, zaczelo sie od mojej morskiej zwalki.
    Zawodowo fotografia sie nie zajmuje, choc nei ukrywam ze chcialbym sie poswiecic temu w calosci, by inne zajecia tak naprawde odmóżdżające i nikomu niepotrzebne nie zajmowały mi czasu. Zamiast siedziec nad tabelkami przeałdunków, moglbym w tym czasie doskonalic umiejetnosci, lub w koncu nauczyc sie porzadnie portreowac. Bo to moja pieta achillesowa.Moze dlatego ze nie jestem czlowiekiem wylewnym, raczej cichym, ludzie mnie maja czasami za outsajdera, a prawdziwy fotograf ludzi musi umiec ich pobudzic do emocji, smiechu, rozluznic. Ja chyba nie umiem. Mialem ciezki okres depresyjny kiedys, ledwo sie z niego wykaraskalem i chyba ciut ze smutasa mi zostalo
    Okres w zyciu, kiedy wszystko sie posypalo, zrobilem sobie roczne wakacje od zycia, nie bylem w stanie sie pozbierac, duzo podrozowalem i czas tez poswiecalem na pierwsze kroki w PS, tamten czas duzo mi dal, otworzył oczy na mozliwosci programu. Dlubanie zaczelo mi sprawiac radosc.
    Dłubac mam nadzieje bede dalej, moze cos fajnego z tego wyjdzie kiedys. A nawet jezeli pozostanie to tylko jako hobby do konca zycia, to przynajmniej cos po sobie zostawie, procz kupki smieci w koszu i długow z kazdej strony
    Ostatnio edytowane przez dr_feelgood ; 30.09.09 o 08:34

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Bez wątpienia masz chłopie talent. Już od dawna rozpoznaję Twoje prace ale ta wystawa zrobiła na mnie ogromne wrażenie. W kwestii technicznej myślę, że śmiało można Cię nazwać Paganinim Photoshopa. Choć bez zmysłu estetycznego i wrażliwości, na nic by się te umiejętności zdały. Gratuluję znakomitych prac.

Mieszka w
    www.fotowizjer.net
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ggrzesiek Zobacz posta
    można Cię nazwać Paganinim Photoshopa.
    Tu chyba jednak przesadziłeś ale bardzo Ci dziekuje za mile slowa. Ciesze sie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Po takim wątku to chyba dołki będą cię omijać szerokim łukiem

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar roxxsc
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Oda do dr. Feelgooda
    PEN z kitem, E-510, dwa kity, fl-36, Zenit 122, helios 44m-6 i jakieś pierdoły

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Gratuluję wystawy. Wspaniałe prace. To jedna z najlepszych wystaw na OC.
    jedna fotografia jest więcej warta niż tysiąc słów...
    BLOG

Awatar adamzd
    Mieszka w
    Śląsk i okolice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Obejrzałem galerię, później wszedłem na Twoją stronkę, włączyłem galerię (Wizje) i co gorsza założyłem słuchawki. Mój plan wczesnego złożenia kości do łóżka poszedł się... Wciągnęło skutecznie. Będę polecał ludziom, którzy lubią uchylić drzwi do takiego świata. Idę spać. Pewnie mi się przyśni jakiś wir ptaków w chmurach, albo polna ścieżka donikąd ....

Mieszka w
    www.fotowizjer.net
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria
    No jak wciaga i chce sie ogladac to dla mnie naprawde wielka satysfakacja

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Agulka
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Serdecznie gratuluję wystawy!
    Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.