Cos dla odmiany od kosmicznych tematow
"jej wspomnienie"
Cos dla odmiany od kosmicznych tematow
"jej wspomnienie"
FajnieIMHO bez ramki lepiej
![]()
Dokladnie, statek zaczerpnięty wlasnie z dystryktu 9.
Tak na marginesie to ja nie wiem jak spece od efektow go wymyslili i tak realistycznie odwzorowali na filmie. to są dopiero magicy. Ciekaw jestem jak to się robi
Oczywiscie Dzieki za mile slowo![]()
dr_feelgood to bardzo proste ,na etapie zdjęć kilkanaście kamer + różnego rodzaju techniki jak green czy blue box, + skalowanie. Oprócz tego na planie magicy od wystrzałów wybuchów podpaleń czyli mistrzowie od demolki. zdjęcia dopełniają oświetlacze którzy w sposób dowolny mogą kreować światło i cienie na planie.
W etapie postprodukcji używa się podobnych technik jak Ty w swoich pracach wiec kluczowania, maskowania tylko że na ruchomym obrazku, dochodzi do tego modelowanie 3d, Później wystarczy to połączyć i już film trafia do udźwiękowienia.
Tak sobie myślę ze spokojnie mógłbyś się zainteresować programem Adobe After Effects
z twoimi umiejętnościami w PS spokojnie sobie poradzisz, polecam te stronkę jak nie znasz
http://www.videocopilot.net/
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Tak, brzmi naprawde prosto
Co do after effects, mialem w reku i mnie obezwładniło, do najprostszych czynnosci nie umialem dojsc. Zrobienie najprostszej animacji na www, nalozenie efektu starego filmu na zdjecie, zajelo mi 3 tygodnie az w koncu znalazlem szablon. I tak rozwalio mi jakosc. Program ma zapewne nieskonczone mozliwosci, ale bez szkolenia u fachowca to ja sie nie pdoejmuje hahaha. Przerosło mnie
dr_feelgood na tej stronce jest prawie 100 zaawansowanych przydatnych toturiali i parę takich podstawowych. Są bardzo dobrze zrobione mimo tego ze AE używam na co dzień to bardzo często tam zaglądam. jak coś to pytaj.
Pozdro
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Dzieki Taztaz, zajrze w domku. Musze znalezc wieksze poklady cierpliwosci jeszcze u siebieLubie takie programy ktore moga wszystko... szkoda ze wszystko co wychodzi z adobe nie jest proste w obsludze dla poczatkujacego. Czy to szop czy aftereffects czy inne kombajny.
Myslalem ze zrobienie efektu starego filmu to latwizna,a tu sie okazuje ze klatka po klatce trzeba tworzyc kazdy włosek i plamke....zupelnie jak w szopie no
Ups cos serwer mi padl bo fotek ni ma...
powinno ruszyc potem
jako ze sztormowo mamy wiec posyłam Wam morską koperte ze sprawozdaniem, ze wieje jak diabli.
porywy do 10-11 Bf - jak mawiają stare wilki morskie, co to już przyrodzenie mają obrośnięte muszlami (dlatego chodzą szeroko stawiając nogi, żeby ud nie poranić), to już jest tak silny wiatr, że bez względu w którą stronę sikasz, twarz masz i tak mokrą...
Poza tym przy brzegu do wysokości 5 metrów, na pełnym morzy podobno do 7 metrów, w powietrzu +8C, pochmurno, czasem deszcz, czasem deszcz z odrobiną krupy śnieżnej.
Narazie pocztowka przedsztormowa, jak czas pozwoli obrobie cos z ostatniej doby
Bardzo podpasował mi "Fashion guard...".