Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Nikon D-70. Zna ktoś dokładnie ten sprzęt?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ech cóż za ostre słowa tu padają , powiedzmy sobie tak szczerze każdy kupuje to co lubi i na co go stać.... jeśli ktoś uwielbia Nikony nie kupi Canona lub Olympusa gdyż odpowiadają mu zdjęcia robione przez Nikona a wiadomo różnica w Nikonie polega na pomiarze światła ( oczywiście miedzy innymi ) - Nikon mierzy na cienie a np Canon na jasne elementy tym samym Nikon ma ciut ciemniejsze zdjęcia . Plastyczność rzecz względna dla człowieka, który kupuje aparat i bedzie robić fotki jako dośc zaawansowany amator. Jesli ktoś naprawdę chce się bawić i porównywać to ja proponuję porównać topowe modele wszystkich firm bo Nikon D70 pomimo tego, że należy do nowości technicznych nie jest jeszcze ideałem tego czego oczekuje się od lustrzanki cyfrowej w miare znośnej cenie. Więc niestety musze powiedzieć ja uwielbiam Nikony, uczyłam się robić zdjęcia na Nikonie dlatego kupiłam D70 ....jestem zadowolona przede wszystkim z tego, że zgromadzone wczesniej szkło moge zastosować w D70 . Natomiast namawiam osoby które nigdy nie miały do czynienia ze sprzętem Nikona ,Canona, Olympusa czy Konika - Minolta aby zastanowiły się 100 razy czy D70 jest tym co bedzie go satysfakcjonować - po prostu sprawa gustu więc moi drodzy niech każdy pstryka tym co lubi a wyjda nam świetne fotki

Polecam również ten link na temat D70 może ten test coś pomoże
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond70/

Co do zestawu KITowego Nikona D70.....jeśli już ma zamiar kupić ten aparat i nie miał zbyt dużej styczności z robieniem zdjęć wczesniej to jak najbardziej polecam, szkło jest ciemne ale do nauki zdjęć odpowiednie....jak już pozna się głębsze tajniki sztuki fotografowania oraz nazbiera sie na koncie niezłą sumkę na nowe jaśniejsze obiektywy to wówczas porponuję dokupić tak na początek 50 mm stałoogniskowy , no i ewentualnie 70 - 300 mm ( on tez jest dośc ciemny ) - ale to moje prywatne zdanie
    Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @ Ewci@ gratuluje w koncu zakupu. Musisz sie pokazac na stronie z najlepszej strony (of course chodzi o fotki) a moze i DraXan troche zmieknie
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez vodnik
    ...a moze i DraXan troche zmieknie
    Ha!, Never!!!

czy jak to sie tam pisze

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Moje obecne umiejętności posługiwania się tym aparatem napewno upewnią DraXana, że Nikon jest do bani więc zdjęcia pojawią się jak przebrnę przez instrukcję która powiedzmy sobie na początku nie ułatwia za bardzo człowiekowi życia...jak bym nie znała Nikona to bym chyba zaczęła głośno mówić " a po co mi to było "

Tak więc na razie czytam i robię jakieś próbne zdjęcia .....szarości bo taka mamy pogodę w Warszawie od listopada
    Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    dosc ciekawe i wyczerpujace testy sa na http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=1&lewa=3

ale nie widze jeszcze opisu Nikona D70, w archiwum na koncu kazdego opisu mozna sporo znalezc z pozostałego testowania sprzętu, pozdro.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    hej mam pytanko jaki jest ekwiwalent dla nikona d70

jeżeli chodzi Ci o współczynnik do przeliczania ogniskowej to jest to 1,5x