Taka informacja rusza mnie tak samo jak pojawienie się nowego modelu Maybacha. I tak se nie kupię.
Ale kibicuję Pentaxowie.
Taka informacja rusza mnie tak samo jak pojawienie się nowego modelu Maybacha. I tak se nie kupię.
Ale kibicuję Pentaxowie.
OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
645 to niemal Święty Graal... Każdy o nim słyszał, ale nikt nie widział i nie wie, czy tak naprawdę istnieje.
Ale to dobry sposób, żeby o Pentaksie było głośno. Co nie zmienia faktu, że lubię tę firmę.
Też kibicuję![]()
Ale nie zazdroszczę - fx 35mm ciągle brak i lustra cropowe trochę zaniedbywane, a to jest dla mnie najważniejsza działka. Średniaki cyfrowe nie ma co się łudzić, że będą tanie, dostępne itd. Pozornie użytkownicy pentaksa mogą wiele stracić, jeśli przez ten model mniej będą pracować nad tym co teraz jest ważniejsze. No chyba, że to będzie taki sukces, że pozwoli na sfinansowanie zaległości do innychTyle, że tak to dopiero trudno
![]()
Szczerze to nie wierzyłem by ten aparat ujrzał światło dzienne, aż tu nagle PAC![]()
Jestem bardzo ciekawy osiągów nowego cacka pentaxa.
Mnie tylko ciekawi rozmiar matrycy (i oby to było 56 x 41.5mm).
Brawo Pentax
645 ogłoszony :
Cyt: Optyczne
http://www.optyczne.pl//2762-nowość-Pentax_645D.html
Świetnie że jest, co prawda niezbyt się znam na średnim formacie, ale ciekawe jak wypadnie w stosunku do niedawno wprowadzonego systemu Leiki. Obiektyw z SDM, który Pentax też wypuścił dzisiaj prezentuje się ciekawie, bo chyba ultradźwięki w średnim to nowość. I od tego momentu fora całego świata będą wrzały od porównań do FF Canona i Nikona....... Już czekam na te tony postów - ubaw będzie po pachy....
Pozdrawiam
Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2