Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 156

Wątek: Plotki o Olympusie E-P2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Uproszczenie wynikające z teorii.
    Po napisaniu moich postow, mysle, ze troche inaczej powinno sie podchodzic do oceny u43 jesli chodzi o body, a inaczej jesli chodzi o szkla.
    To raczej korkecje szkiel ludzie komentuja. Same body u43 (IQ) nie sa ubozsze wzgledem 43.

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Już niewiele trzeba, żebym się przesiadł do studia na u4/3.
    Probka GH1 w studio:

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Probka GH1 w studio
    No wiesz, ale w tym wymiarze to i mój A400 daje radę
    W studio walczy się właśnie o te pojedyncze piksele, o które tyle wojen na różnych forach w zależności od konkretnego sprzętu różnice są czasem niemałe. I to nie przy portretach, a przedmiotach, zwykłych, nudnych ujęciach folderowych.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Wiem, chyba nie mam pod reka pelnej rozdzialki... Jak chcesz, moge Ci wieczorem RAW wrzucic na FTP (daj znac na priv).

Janko, powiem Ci tyle:
    chodze na plenery, warsztaty - spotykam sie z ludzmi uzywajacych na co dzien APS-C, rzadziej FF - mam w tym momencie na mysli zaawansowanych amatorow. Potem porownujemy zrobione zdjecia. Najpierw patrzyli na malenstwo (GH1, GF1) jak na kolejny kompakt.

Oni jeszcze nie moga uwierzyc, ze takie malenstwo moze dawac to co daje!

Przeciez oni po to ciezkie lustra targaja, zeby miec uzywalne wyzsze ISO, mala GO, szybki AF i mecza sie czesto z wizjerem optycznym (w sytuacji kiedy ciemno, bez mozliwosci powiekszenia).

Tylku u nas na forum slychac tyle narzekania, najczesciej od osob, ktore nie mialy sprzetu w reku...

To tak jak setki stron na optycznych i w innych miejsca o AF w 5D II, ze do d..y.
    A w tym samym czasie profi slubni robili nim kolejne sesje z sukcesem
    (i widzieli roznice wzgledem 5D)

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Dla miłośników GO dążącej do zera > Voigltländer 35 f1,2 daje taki bokeh że możecie focić w końcu swoje doniczki na tle garaży spod bloku że plastyka aż kipi.
    OT: To marnowanie sprzętu, jakie pole obrazowe wykorzystasz tego świetnego obiektywu?
    Za ciężką kasę uzyskasz ledwie odpowiednik 70mm F2.4

Oczywiście zawsze można podłączyć super drogie głośniki do walkmana.....coś tam będzie słychać.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    wrażenia z używania EP-2 (a raczej głównie o nowym EVF):

http://www.pekkapotka.com/

(trzeba po lewej stronie wybrać temat o EP-2)
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    dolnyśląsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Skończyła się wojna na megapikxele, zaczęła na nowe modele i niewiele znaczące dodatki.
    Coraz więcej aparatów z fabrycznymi wadami, absurdalne ceny, pseudowybory dla klienta.
    Chyba trzeba ochłonąć.

Banned | OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    OT: To marnowanie sprzętu, jakie pole obrazowe wykorzystasz tego świetnego obiektywu?
    Za ciężką kasę uzyskasz ledwie odpowiednik 70mm F2.4

Oczywiście zawsze można podłączyć super drogie głośniki do walkmana.....coś tam będzie słychać.

biedni posiadacze D300/s, 7D, K7, A700 -muszą zaciskając piąstki jakoś z tym żyć.
    Dumni posiadacze FuFu i inych eFiXów poświęcają połowę powierzchni swoich dumnych matryc na nieostość, aberrację i winietę -ale to takie twórcze wyrażenie artyzmu jest i nikt nie zaprzecza.

Bo marnotrawstwo dotyczy tylko sprzętu FT?
    Korzystam sobie głupi z summarita 75 na HexarRF, M8 i GF1 -i nie wiem jak bardzo marnuje mi się to szkło.
    Daj mi przejściówkę na 5D albo chociaż na A900 -czy wtedy go wykorzystam?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta

biedni posiadacze D300/s, 7D, K7, A700 -muszą zaciskając piąstki jakoś z tym żyć.
    Dumni posiadacze FuFu i inych eFiXów poświęcają połowę powierzchni swoich dumnych matryc na nieostość, aberrację i winietę -ale to takie twórcze wyrażenie artyzmu jest i nikt nie zaprzecza.

Bo marnotrawstwo dotyczy tylko sprzętu FT?
    Korzystam sobie głupi z summarita 75 na HexarRF, M8 i GF1 -i nie wiem jak bardzo marnuje mi się to szkło.
    Daj mi przejściówkę na 5D albo chociaż na A900 -czy wtedy go wykorzystam?
    Rob co chcesz, nikt przecież nie zabrania wyrzucać przykładowo - jedzenia do kosza. Możesz zasłaniać 3/4 powierzchni kadru tektura żeby wykorzystać tylko "najlepsze" fragmenty obrazu (i w ten sposób wyrazić siebie), niemniej jednak wyrażam swoje zdziwienie dla takich praktyk.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Oni jeszcze nie moga uwierzyc, ze takie malenstwo moze dawac to co daje!

Przeciez oni po to ciezkie lustra targaja, zeby miec uzywalne wyzsze ISO, mala GO, szybki AF i mecza sie czesto z wizjerem optycznym (w sytuacji kiedy ciemno, bez mozliwosci powiekszenia).
    Nieprawdopodobne. Poważnie? Jerry_R ile masz lat? Przyznaję, że na początku niepotrzebnie założyłem, że jesteś dorosły.

Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Ten słoik jest kulawy.
    OK, przepraszam za ostatni off-topic. Nie jest idealny, nie jest zyleta. Na drugim zdjeciu chyba to najbardziej widac.
    Ci co maja wieksze wymagania - oczywiscie wybiora ZUIKO 7-14mm.

LUMIX 7-14mm f/4.0
    (najlepiej otworzyc w nowej zakladce\oknie)
    http://www.slrgear.com/reviews/zsamp...007f40_gh1.jpg

http://www.slrgear.com/reviews/zsamp...007f40_gh1.jpg

LUMIX 7-14mm f/8.0
    (najlepiej otworzyc w nowej zakladce\oknie)
    http://www.slrgear.com/reviews/zsamp...007f80_gh1.jpg

"Our favorite among the photographers here at Imaging-Resource.com is the 7-14mm lens, whose performance was surprisingly good when we tested it with the GH1, justifying the purchase of a G-series Panasonic all by itself."
    (skad tyle takich poztywnych komentarzy, do tej pory nie rozumiem...)

Wiecej:
    http://www.slrgear.com/reviews/zprod...ampleindex.htm
    http://www.imaging-resource.com/PROD...F1/DMCGF1A.HTM