Tak tylko się podepnę pod dyskusję dodając, że również czytałem w jednym z wywiadów z bossem Oly Japan, że szkła u4/3 są i będą słabsze od 4/3 a soft załatwi resztę. To nie wymysł Jerrego
Tak tylko się podepnę pod dyskusję dodając, że również czytałem w jednym z wywiadów z bossem Oly Japan, że szkła u4/3 są i będą słabsze od 4/3 a soft załatwi resztę. To nie wymysł Jerrego
Ostatnio edytowane przez Eddie ; 4.11.09 o 23:13 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Jesteście marudy. Patrzałka jak w średnim formacie - coś czuje![]()
było sobie życie
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Cóż za nowości i gadżety się płaci.
było sobie życie
Najważniejsze pytanie - jaki AF?????
Największą wadą EP1 to kiepskawy AF (tu Panas bije go na głowę).
Czy nowy EP2 będzie miał AF porównywalny (lepszy?) do Panasowego?
Reszta to szczegóły...
Wizjer wygląda miodzio? To ten nowy wyrób Epsona?
Ale co tam wizjer - AF to to na co czekam.
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
drogie koleżanki...
Mam (miałem) równolegle Summi25 i Lummi20 i po ciężkich bojach z samym sobą (rozmowami z aniołem stróżem, własnym sumieniem i kleksem na ścianie), po licznych analizach, dializach i kontakcie IVstopnia z materią doszłem do tego że ... zostawiłem Lummi a sprzedałem Summi, zaś za zaoszczędzone piniądze (plus podatek od głupoty) nabyłem GF1.
Radość moja nie zna granic -w zasadzie lustrzanka CYFROWA to takie coś co służy do pokazywania wnukom "jak to pierwyj było" i "co żejśmy musieli przejść byście miały dzieci tak dobrze".
Genialne.
W swej wszechstronności, mobilności, IQ, i jakości obrazu (jak na cyfrówkę)
(Do tego 14-54II współpracuje doskonale , trzyma konfortowo w lewej ręce a do tego jest całkiem szybki no i do tego w "body zastępczym" E-1 też doskonale sobie daje radę) jest Dawidem wśród całego stadionu Goliathów.
Gdybym musiał spośród wielu rozmaitych modeli aparatów które używałem/używam wybrać jeden a następnie spędzić z nim resztę życia na bezludnej wyspie -nie zawahałbym się ani chwili.
W 4/3 warto było wejść dla E-1
a nie warto wychodzić ze względu na GF1.
Dla miłośników GO dążącej do zera > Voigltländer 35 f1,2 daje taki bokeh że możecie focić w końcu swoje doniczki na tle garaży spod bloku że plastyka aż kipi.
E-P2 > zazdroszczę tym co wytrwają w celibacie do ustabilizowania ceny.
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 5.11.09 o 03:10