Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: E-3 - zachować czy mnie oszukali ?

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Ten "wymieniony" trafi się komuś innemu -więc poco się przejmować?
    W ebay jest podział na "nowy" i "używany" -nie ma stanu pośredniego.
    Kupując "jak nowy" wiem co kupuję i jestem tego świadom.
    Kupując nowy -przychodzi NOWY (nie wyjmowany, nie macany, nie testowany 10dni przez innego niedoszłego kupca).
    To taka umowa między kupcem a sprzedawcą > NIE ROBIĆ SIEBIE W KONIA.
    Oczywiście można się tym nie przejmować, sprzęt jest prawdopodobnie pełnowartościowy a komuś trzeba te wszystkie zwroty wepchnąć (stąd też okazyjna cena) a skoro klient zadowolony to nie ma sprawy.

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jak wyżej dobrze go przetestuj i ciesz się zdjęciami a nie zamartwiaj z góry że jest coś nie tak.10 dni to naprawdę dużo czasu,życzę udanych fotek.Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wszystko mądre co miało być napisane to już napisano ale spytam tylko o jedną rzecz. Czy może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym oglądaniem plomb na opakowaniu, każdej śrubki, folijki, licznika itd itp. ?

Co to będzie ratowało wam życie czy jak? Zresztą nawet gdyby to i odebranie prosto z taśmy produkcyjnej nie gwarantuje bezproblemowego okresu użytkowania

Jakaś wielka panika jakby ktoś wam się do żony dobrał. Nawet większa, bo (nie chce nikogo urazić, ot takie porównanie jakiego ktoś wcześniej tu użył) statystycznie mało kto wiąże się z pierwszą swoją partnerką/partnerem na całe życie. Dziewczynę/żonę dotykali a aparatu to już ni huhu nie można, bo głowy polecą? Samochody też pewnie nówki prosto z taśmy wyłącznie kupujecie ;D

Sklepy fizyczne dające prawo zwrotu/wymiany. Internetowe muszące dokonywać w/w to myślicie co robią z tym sprzętem?

"Panie Waldku, E-3 z wymiany przyszło. Wrzuć pan do zgniatarki nie będziemy przecież dotykaną handlować. Wrzuć też pan w straty tego D700 co miał brudną matrycę i serwis czyścił"

No odrobinę powagi, panowie! ^^

Każdy chce sprzęt dotknąć lub przetestować. Nawet jeśli był testowany xxx razy na xx stronach/gazetach. Naturalne, więc, że prędzej czy później ktoś ten egzemplarz "rozdziewiczony" kupić musi...

Jeżeli sprzęt nie nosi śladów użytkowania tj. rys, otarć etc. to rób chłopie zdjęcia i ciesz się dobrym sprzętem a nie panikuj, bo ktoś miał go w ręce. Azjaci co to produkowali/pakowali/transportowali to myślisz na podusi go przenosili? ;D

| OlyJedi
    Mieszka w
    Stargard City
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Heh, świetna odpowiedź, na weekend dużo pracy zaplanowane dla nowego nabytku, 500 klepnięć dojdzie, jak nic niepokojącego nie będzie to zostawiam go

PS
    to skoro nie na podusi to jak ;/ ?

Alleg_pl
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez majorek Zobacz posta
    Heh, świetna odpowiedź, na weekend dużo pracy zaplanowane dla nowego nabytku, 500 klepnięć dojdzie, jak nic niepokojącego nie będzie to zostawiam go

PS

siła woli, to azjaci

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    W ebay jest podział na "nowy" i "używany" -nie ma stanu pośredniego.
    Jest tam też "manufactory refublished" - czyli poserwisowy....
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    I nareszcie dobre postanowienie,bo jak się aparat kupiło to fotki trzeba robić,a nie martwić się z góry.Jeszcze raz życzę dużo modelek i dużo udanych fotek oraz zadowolenia.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Jest tam też "manufactory refublished" - czyli poserwisowy....
    "manufacturer refurbished" - ale nie znaczy to że był zepsuty. Po prostu był to zwrot, który nie wyglądał już jak nowy po leżeniu na wystawie, więc go poprawiono - np. wymieniono obudowę. Aparat z takim statusem nie powinien się różnić od nowego niczym poza wiekiem.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar Matthi18
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Jak ja miałem kupić moją E-3 to łaziłem do fotolandu chyba dzień w dzień przez 2 tygodnie żeby dokładnie wymacać tą E-3;p i przez te 2 tygodnie nabiłem 250 fotek testowych na różnych szkłach systemowych:P teraz ten konkretny model od 7 października 2008 jest moim ukochanym sprzętem i nie zamienił bym go na nic innego:P chyba że ktoś by mi chciał dać D700 z 300f2.8 to bym sie zastanowił
    Jest: Nikon D7000, Nikon D50, Nikkor 50 f1.8, Nikkor 18-105 VR. W najbliższym planie Tamron 18-50 F2.8, Tamron 70-200 F2.8, Sigma 70-300, Sigma 50 F1.4, SB 700.

Było: Olympus E-3 + Gripp, Fl-50R, Sigma 18-50 Macro F2.8, Sigma 70-200 Macro HSM II

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    Wszystko mądre co miało być napisane to już napisano ale spytam tylko o jedną rzecz. Czy może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym oglądaniem plomb na opakowaniu, każdej śrubki, folijki, licznika itd itp. ?

Co to będzie ratowało wam życie czy jak? Zresztą nawet gdyby to i odebranie prosto z taśmy produkcyjnej nie gwarantuje bezproblemowego okresu użytkowania

Jakaś wielka panika jakby ktoś wam się do żony dobrał. Nawet większa, bo (nie chce nikogo urazić, ot takie porównanie jakiego ktoś wcześniej tu użył) statystycznie mało kto wiąże się z pierwszą swoją partnerką/partnerem na całe życie. Dziewczynę/żonę dotykali a aparatu to już ni huhu nie można, bo głowy polecą? Samochody też pewnie nówki prosto z taśmy wyłącznie kupujecie ;D

Sklepy fizyczne dające prawo zwrotu/wymiany. Internetowe muszące dokonywać w/w to myślicie co robią z tym sprzętem?

"Panie Waldku, E-3 z wymiany przyszło. Wrzuć pan do zgniatarki nie będziemy przecież dotykaną handlować. Wrzuć też pan w straty tego D700 co miał brudną matrycę i serwis czyścił"

No odrobinę powagi, panowie! ^^

Każdy chce sprzęt dotknąć lub przetestować. Nawet jeśli był testowany xxx razy na xx stronach/gazetach. Naturalne, więc, że prędzej czy później ktoś ten egzemplarz "rozdziewiczony" kupić musi...

Jeżeli sprzęt nie nosi śladów użytkowania tj. rys, otarć etc. to rób chłopie zdjęcia i ciesz się dobrym sprzętem a nie panikuj, bo ktoś miał go w ręce. Azjaci co to produkowali/pakowali/transportowali to myślisz na podusi go przenosili? ;D
    bardzo mądrze napisane

mój sprzęt był niemal w całości kupowany jako używki i jakoś działa, i nic sie nie dzieje, i oby tak dalej

.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez majorek Zobacz posta
    ....
    PS
    na dwóch podusiach i przykryty kocykiem

.
    Ostatnio edytowane przez Sebu$ ; 18.09.09 o 08:49 Powód: Automatyczne scalenie postów
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$