Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 188

Wątek: Czy są jeszcze użytkownicy E-1

| OlyJedi
    Mieszka w
    BRZÓZA
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A u mnie E1 trzyma się bez zastrzeżeń, E330 już klapka od karty pamięci się popsuła.

Uwielbiam nim pstrykać, ostatnio wpadł mi w ręce E500 i szybko się wyleczyłem z nowych puszek, wizjer jak jakiś tunel.
    (M10, Samyang 7,5mm, 40-150mm, E-330, 35mm)

| OlyJedi Awatar Bambus81
    Mieszka w
    Raszyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A ja postanowiłem odmłodzić "park maszyn" i nabyłem drogą kupna e-3...

I jak mam być szczery to klawiszologia nie leży

Chyba z e-3 się rozstaniemy a dziadek będzie dalej focił dzielnie!

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Po kilku tygodniach używania E-1 mam mieszane uczucia. Z jednej strony dobry wizjer, przyjemna obsługa, pancerność a z drugiej tragiczny wyświetlacz powolność i klawiszologia nie taka dobra jak w E-30 czy choćby R-1.
    Ale zostaje u mnie, bo to co mnie zachwyciło to jakość zdjęć. Okazało się, że do pracy jaką wykonuję jest świetny.
    Wydaje mi się, że nawet po zakupie E-5 zostawię go sobie w zapasie.

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wulf zważ na to, że korpus będzie miał niedługo 8 lat ....
    Ja wlaśnie zakupilem 2 sztukę ( w poprzedniej padla plyta glówna ), jakość obrazka do ISO 400, pancerność , wizjer ze 100% pokryciem kadru , doskonała ergonomia no i obecne ceny na Alledrogo sprawiają że ciężko się nad nim nie zastanowić .....

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Długi czas nie mogłem rozgryźć (mimo instrukcji) sposobu współdziałania z lampą błyskową. Dopiero w ostatnich dniach po trzecim czy czwartym podejściu opanowałem to na tyle, że metz AF-48 działa mniej więcej tak jak chciałem.
    Denerwuje mnie też, że przyciski trybu pomiaru światła i napędu są za blisko siebie przez co ciągle zmieniam sobie pomiar światła a nie napęd. To że korpus ma osiem lat nie zmienia nic w tym względzie bo osiem lat temu ludzie mieli ręce takie same jak dzisiaj.

Mieszka w
    Raszyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A co chodzi w działaniu z metzem?

Może ja czegoś nie wiem?

Mieszka w
    Raszyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Czy są jeszcze użytkownicy E-1

Witajcie,
    odgrzebuję wątek, gdyż nie chcę zakładać nowego o nie najnowszej puszce jaką jest poczciwy e-1.
    Ostatnio rzadko po niego sięgam, ale zauważyłem, że resetują się w nim ustawienia.
    Data i godzina raczej ok, ale inne ustawienia np. pokrętła, zapis plików - resetują się.
    Czy Wam też się to zdarza, czy jest jakaś bateria podtrzymująca do wymiany ( z racji wieku)?

darkelf
    Gość

raz mi sie chyba zawiesił ale to sto lat temu

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bambus81 Zobacz posta
    Witajcie,
    odgrzebuję wątek, gdyż nie chcę zakładać nowego o nie najnowszej puszce jaką jest poczciwy e-1.
    Ostatnio rzadko po niego sięgam, ale zauważyłem, że resetują się w nim ustawienia.
    Data i godzina raczej ok, ale inne ustawienia np. pokrętła, zapis plików - resetują się.
    Czy Wam też się to zdarza, czy jest jakaś bateria podtrzymująca do wymiany ( z racji wieku)?
    Niestety czasami się zdarza - przynajmniej jak kojarzę wpisy na forum. Przy czym u mnie chyba się zdarzyło raz (i wcale nie jestem tego pewien) na jakieś 6 lat. I nie jest to związane raczej z baterią. Wtedy padłą by CI też godzina.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Jakiś czas temu ( w lecie podczas sesji plenerowej ) też mi się zwiesił ale po przeprowadzeniu dochodzenia doszedłem do wniosku, że z mojej winy.
    Nie wyłączyłem go i zdjąłem włączoną lampę błyskową oraz zmieniłem obiektyw. Musiało się jakieś zwarcie zrobić czy coś.
    Drugi raz zresetowały się ustawienia (WB, numeracja plików) podczas zdalnej pracy przez komputer i OV2. Wykonywałem serię kilkudziesięciu zdjęć w odstępach kilkunastosekundowych i w połowie pracy przestał reagować na polecenia z komputera. Taka sytuacja powtórzyła mi się jeszcze raz w takich samych okolicznościach. Nie mam pojęcia co było przyczyną.
    Nie mniej jednak z braku laku nadal go używam do pracy mimo jego licznych wad.