# https://grizz.pl #
Siemka
Troszkę się pobawiłem nowym nabytkiem i zaczyna mi się wielce podobać,
ależ Toto z dodatkowym gripem fajnie się trzyma
Soft mam już 1,4 ale dziwnie się czuję kadrując. To pole centralnego AF na matówce jest całkiem spore i przydała by się tam jakaś centralna kropa
Martwi mnie troszkę ten wyświetlacz jak wspomniałem jak sie przyjrzę to tak lekko drży. Spotkał się już ktoś z czymś takim
No i wreszcie wiosna dzisiaj spotkałem już tyle robaliłoł niedługo zacznie się polowanie
![]()
Mi nic nie drży, ale jak się wpatrzyć, to widać odświeżanie, czyli lecące takie paski z góry na dół.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Ja powróciłem do E-1 (z moim celownikiem kątowym) przy zdjęciach portretowych w zakładzie foto -- natomiast przy reporterce, grupach, reprodukcjach itp używam E-3--pozdrówka
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 21.03.10 o 07:56
A ja dalej posiadam dwie E1, uzywam tej starszej, nową zostawiam na zapas, lub na sprzedaż.
Zaskoczeniem pewnym ( choc to troszke przewidywałem) bylo porównanie zdjeć z E1 do Kx Pentaxa, w dzien sloneczny, ze sniegiem. Dziadek na iso 100/200 swietnie sie trzyma, pomimo mniejszej rozdzielczosci, fotki na 26 calowym lcd sa naprawde dobrej jakosci, podobnie jak na papierze. Fajne kolory, nie przepala, przecietnemu czlekowi nic wiecej do szczescia nie trzeba.
Innych zalet nie musze przedstawiac.
Aparat ma tyle lat-7 i nadal moze smialo sluzyc kazdemu wedrujacemu po swiecie czlowiekowi i nie peka konkurencji.
Niestety wysokie iso jest slabiutkie i tu mloda konkurencja pokazuje pazurki.
Czesc.ch.
Używam także E-1 (Od Hrabiego M). Iso tylko na 100, do tego albo sigma 30 mm , zd50 albo 7-14. Z dłuższymi szkłami nie używam.
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
Witam
Mam problema
W podglądzie fot nie moge włączyć histogramu, dziadek mój nie pokazuje także przepaleń/niedoświetlonych obszarów. Mam tylko dwie opcje podglądu pełny ekran i miniaturka z mini exifem![]()
# https://grizz.pl #
Już mam, wielkie dzięki grizz
Troszkę to wg mnie niepotrzebnie skomplikowane ale jest.