61.63.65. jak dla mnie...
61.63.65. jak dla mnie...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
mój wątek tutaj >>>klik<<<
Zarowno pierwszy jak i drugi portret swietny.
Pierwsze podoba mi się bardziej, ładniejsze światło.
Oba fajne, ale idealne byłoby chyba światło gdzieś między nimi. Gdybym miał wybierać to chyba jednak drugie. Wg. mnie idealnie dobrane tło - pasuje kolorystycznie i do koloru włosów i do bluzki (zwłaszcza na drugim), i nie konkuruje z modelką. Pod tym względem drugie jest bliższe ideału, szkoda tylko że mała nie jest bliżej środka, tak jak na pierwszym - za dużo pustego z lewej, a z prawej ją przystrzygłeś. A może by tak obciąć w ~kwadrat?
-------------------
Po chwili zastanowienia - drugie zdecydowanie lepsze, spokojniejsze, w pierwszym za duży kontrast przy tej kolorystyce i te czerwone kwiatki na bluzce trochę się gryzą. Pozostaje uwaga o kadrowaniu. Załączam moją profanację. Modelka patrzy w prawo - to równoważy jej przesunięcie w lewo - bez tego byłaby kicha.
Ostatnio edytowane przez PawelG ; 19.03.10 o 01:25
E-520 dual kit + ZD18-180, Raynox DCR-250, filtry Cokin, Metz 48 AF-1, Metz 32CT3, trochę dupereli oraz Canon A710IS
w kwadracie lepiej - dzięki !!
takie wrzucę do galerii - dzięki za ocenę i podpowiedź
Ja tez wole drugie, chocby tylko za te naturalna i zadziorna mine modelki![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Coraz częściej oglądam zdjęcia niż fotografuje. Powód banalny i powszechny: brak czasu.
Na szczęście wczoraj, miedzy jednym deszczem a drugim, udało mi się wykraść parę godzin z weekendu. Zajrzałem z rodzinką do Ogrodu na Rozstajach niedaleko Pińczowa.
Pora chyba jeszcze nie najlepsza bo tulipany opadły a te bardziej "egzotyczne" jeszcze się nie pokazały. Dlatego pozostało cieszyć się pospolitymi iglakami
Kilka zdjęć:
1.
2.
żabki nie próżnowały
3.
4.
5.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Bartek Ezier ; 9.05.10 o 19:34
Jak dla mnie dwojka oraz czworka...