Czworka oraz szostka jak dla mnie.
Czworka oraz szostka jak dla mnie.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
3, 4 5, 6 są bardzo dobre, może w 4 nieco światłą brakuje.
Dzięki za opinie, fajsko że zajrzeliście. Zastanawiam się czy takie zdjęcie (poniżej) nadaje się do prezentacji - chodzi oczywiście o ucięty nie-delikatnie łokieć. Czy takie odstępstwo od reguły nadaje się ??
![]()
mój wątek tutaj >>>klik<<<
Na pewno ktoś ci napisze, że "szkoda łokcia" bo widać, że by się zmieścił w kadrze. Może lepiej jest przyciąć lewą stronę w tym przypadku.
Z drugiej strony przynajmniej jest jasne skąd się wzięła ręka za głową i bym się tym aż tak bardzo nie przejmował.
Natomiast ja bym się na twoim miejscu skupił na ciekawszym, bardziej plastycznym świetle. Skąd masz światło?
IMHO na poprzednich z Basią było ciekawsze: 5 i 4.
Na ostatnim zdjęciu z prawej strony była zwykła żarówa slave z parasolką (takie moje próby) i dlatego jest w zasadzie mocno doświetlone. Na 5 i 4, gdzie mi też światło bardziej odpowiada to niewielki softbox i lampa z regulacją błysku: więc łatwiej. Dodatkowo przy wywoływaniu musiałem wypełnić światłem bo jednak ginęły detale.
mój wątek tutaj >>>klik<<<
Basia na zdjęciu nr 6 znakomita. Wydaje mi się, że znam tą znakomitą osóbkę! Masz zacne modele do fotografowania i nie ustawaj w ich uwiecznianiu! Oczywiście coraz lepsiejszym!
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Ostatni portrecik ze wzgledu na swiatlo rowniez ciekawy.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ostatni portret mnie się podoba i nie razi mnie "brak" łokcia.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Mnie nie przeszkadza.
Fajne foto.
Pozdrawiam.