1.Raczej nie brak koncepcji
1. nie przyciąga mojej uwagi
2. przeszkadza mi to coś z lewej u dołu kadru +krzaki na dole i przepały
3. odciąga uwagę od tego co na zdjęciu te nieobcięte coś z prawej
4. najlepsze ale bez rewelacji
ale pamietaj że ja sie nei znam![]()
E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
ogłoszenia internetowe nauka jazdy Gorlice
1.Raczej nie brak koncepcji
2. strasznie prześwietlona, ja bym dał poza tym krótszy czas by lepiej uchwycić wodę(zamrozić)
3.Może by się coś w PS dało wyciągnąć
4.Bardzo słabo
Trenuj dalej czekam na foty![]()
Chyba koledze chodziło o to, aby uchwycić wodę ten a'la wodospadzik w ruchu (zamrożone to lepiej wyglądają np krople). Zdjęcia takie lepiej robic np. po zachodzie słońca, aby nie wyszły prześwietlone przy długim czasie migawki.
W świetle dziennym należy zmniejszyć wartość ekspozycji (EV), jeżeli jest duże słońce- na absolutne minimum.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez iszi ; 9.09.09 o 23:20
aa i jeszcze wrzucać mniejsze zdjecia niż 1824x1368 .. ta pierwsza 800x600 jak najbardziej![]()
E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
ogłoszenia internetowe nauka jazdy Gorlice
1. Żeby zdjęcie było ciekawe, musi pokazać coś konkretnego, coś na czym "oko" będzie mogło zatrzymać się na chwilę. Tego tu brakuje
I jeszcze kadr nietrafiony (dla większej ilości linii poziomych stosuje się przeważnie kadr poziomy i vice versa)
2. Najpierw patrzymy na "mocne punkty" a tu jest ten "badyl" bez tego zdjęcie było by ciekawsze.
3. Tu znów tak samo jak w pierwszym oko szuka zaczepienia i znajduję na tym kawałku samolotu po prawej. I chyba za dużo niebieskiego jak by WB nie trafiony.
Na koniec żeby nie być gołosłownym i mniej więcej pokazać o co chodzi to pozwoliłem sobie naruszyć twoje prawa autorskie do zdjęcia i oddać Tobie jego kawałek. Decyzja i wnioski należą do Ciebie.
4. wesja by me
.
P.S. Sam dopiero zaczynam i wiem jak to wszystko ciężko opanować, łatwiej ocenić kogoś zdjęcie niż samemu zrobić dobre.