witam, mam zamiar zamienić swojego e500 na e620, co o nim sadzicie, może ktoś wie jak działa tam wbudowana stabilizacja obrazu bo z tego co słyszę to generalnie stabilizacjie w aparatach słabo działają.
witam, mam zamiar zamienić swojego e500 na e620, co o nim sadzicie, może ktoś wie jak działa tam wbudowana stabilizacja obrazu bo z tego co słyszę to generalnie stabilizacjie w aparatach słabo działają.
To zależy czego oczekujesz. 2-3 działki to jest dobry wynik, ratuje tyłek w niektórych sytuacjach. Chyba, że oczekujesz cudów...
Witam
Bawiłem się nim przez chwilę i powiem tylko tyle, że bardzo kiepsko mi się go trzymało. Też pewien czas temu miałem na niego ochotę, ale po pomacaniu od razu mi się odwidział (miałem zamiar wymienić na niego 420) Pomimo słabiej wyprofilowanego gripa 420 o wiele lepiej się trzyma.
Jeśli to ma być nowy sprzęt to chyba można się zastanawiać nad 30, a jest teraz ku temu świetna okazja (promocja) po ewentualnej sprzedaży gratisu wychodzi ok 2200zł, a więc porównywalnie do 620.
Jeśli w grę nie wchodzą rozmiary to osobiście odradzam 620 na rzecz 30
Mnie też E-30 lepiej leży w dłoni niż E620. Stawiam na E-30![]()
zapytam inaczej, na czym wogóle polega cyfrowa wbudowana stabilizacja obrazu w e620 bo w opisie aparatu średnio o tym napisali poza tym że ''od tej pory wszystkie zdjęcia będą ostre'', trochę za mało!
Matryca apratu swoimi ruchami kompensuje wywołane emocjami drżenie rąk fotografującego. Przy fotkach na dłuuuugich czasch nie pomoże Ci wiele, ale tak przy 1/15 to i owaszem. Nie należy jej uzywac przy fotkach ze statywu, bo automatyka IS-a dostaje małpiego rozumu.![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Chyba chodzi Ci o podbijanie czułości celem skrócenia czasu naświetlania, co ma spowodować zminimalizować poruszeń. Nie jest to żadna cyfrowa stabilizacja, tylko ściema... E-620 ma tylko jedną stabilizację - mechaniczną. Jeśli w instrukcji piszą coś o jakiejś innej, to pomiń ten rozdział, bo będą to same głupoty.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
o ile się orientuję to E-620 nie ma cyfrowej stabilizacji obrazu jest za to mechaniczna stabilizacja obrazu.
Trochę pomaga, szczególnie jak jest ciemno ale mogę zagwarantować, że nie wszystkie zdjęcia będą ostre![]()