Strona 8 z 62 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 616

Wątek: Zdjęcia Muzykanta

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Rafał, masz rację!
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    Czy ta fotka "z Nokii" to jakaś prowokacja czy coś?
    No, może najwyżej prowokować do zdjęcia z siebie klapek fotografii precyzyjnej i ostrej. Dla mnie taka już dawno odeszła do... komercji. Fotografia robiona ''z parcia na pstrykanie'' ma budzić emocje, a czy to będzie plama pełna szumu, czy siekerezada pachnąca dolarami (za sprzęt), to już wyłącznie kwestia środka do owych emocji wybranego przez autora.
    I oczywiście trzeba się zawsze liczyć z brakiem precyzji działania takich obrazów. Niektórzy zresztą próbują z tym walczyć i potem mamy takie różne world press foto, ale to już inny temat...

qbic
    Gość
    Ja like Londyn fotos, non kosmos ale fajne.
    Kominy rzeczywiście mocne.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    I oczywiście trzeba się zawsze liczyć z brakiem precyzji działania takich obrazów.
    To raczej kwestia rozwydrzenia odbiorców.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 28.11.09 o 01:31 Powód: Automatyczne scalenie postów

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    No, może najwyżej prowokować do zdjęcia z siebie klapek fotografii precyzyjnej i ostrej....
    no pracuje nad tym, ale ciezko mi idzie...
    ja w przeciwienstwie do RC nie zazdorszcze ci poszczegolnych fotek, tylko zazdroszcze ci, ze potrafisz sie odnalezc a tak odmiennych warunkach i srodowiskach. londyn podoba sie za kolor i klimat. las za malarskosc, zima za srogosc i ponury chlod, detale za precyzje i rytm... w sumie do kazdej serii mozna ulozyc opowiastke albo uslyszec ja od ciebie magik z ciebie i tyle
    pzdr
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    A mnie nie podeszły zdjęcia z Londynu. Po stokroć wolę foty Janka z lasu za malarskość i stachurskość (od Stachury, nie od Stachurskiego ).

Tej foty to Jankowi zwyczajnie zazdroszczę:

http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/09/32/1.htm
    Ano widzisz, gusta i guściki. Dla mnie w lesie ładnie, ale dopiero przy Londynie kopara mi zwisła.
    A ta fota z kominami, wiesz, to nie las
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    no pracuje nad tym, ale ciezko mi idzie...
    ja w przeciwienstwie do RC nie zazdorszcze ci poszczegolnych fotek, tylko zazdroszcze ci, ze potrafisz sie odnalezc a tak odmiennych warunkach i srodowiskach. londyn podoba sie za kolor i klimat. las za malarskosc, zima za srogosc i ponury chlod, detale za precyzje i rytm... w sumie do kazdej serii mozna ulozyc opowiastke albo uslyszec ja od ciebie magik z ciebie i tyle
    pzdr
    Dzięki za miłe słowo
    Bo to właśnie trzeba się otworzyć na emocje, a nie na narzędzia. Zapomnieć czasem o tej całej technice, a pomyśleć o kadrze, kolorze, plamach światła i tym wszystkim, co się ma kojarzyć patrzącemu na... obraz, specjalnie nie piszę: zdjęcie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    No, może najwyżej prowokować do zdjęcia z siebie klapek fotografii precyzyjnej i ostrej. Dla mnie taka już dawno odeszła do... komercji. Fotografia robiona ''z parcia na pstrykanie'' ma budzić emocje, a czy to będzie plama pełna szumu, czy siekerezada pachnąca dolarami (za sprzęt), to już wyłącznie kwestia środka do owych emocji wybranego przez autora.
    Muszę stwierdzić , że nie do końca sie z tym zgadzam co piszesz. Na taką ekstrawagancje mogą moim zdaniem pozwolić sobie ci , którzy udowodnili już swoje umiejętności techniczne i mają pewne doświadczenie, wyczucie.
    Mój opór bierze się stąd, że kiedy zaglądam na inne portale fotograficzne i widzę przedziwne kadry niewiadomoczego, które samą swoją innością mają wzbudzić zachwyt to bunt we mnie rośnie. Trudno uogólniać bo to dość subiektywne, to co przekonuje mnie , nie musi trafiać do ciebie...itd.
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Je niezmiennie wolę oglądać wypatrzone przez Ciebie zakątki miejskie i las być może dlatego, że są mi bliskie i po prostu je lubię. Zdjęcia z nokii- być może masz rację jest tam przestrzeń, gra koloru, gra świateł to wszystko odbija się w wodzie i nie jest dosłowne, zostawia pole dla widza jednak mam odczucie, że raczej nie bedę zwolennikiem takiego patrzenia i patrz mam kłopot z uzasadnieniem bo względy estetyczne zaspokaja, technika specjalnie użyta do przedstawienia efektu, może stereotyp ktory gdzieś tam w głębi jest mocno zakorzeniony daje o sobie znać.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    I oczywiście trzeba się zawsze liczyć z brakiem precyzji działania takich obrazów. Niektórzy zresztą próbują z tym walczyć i potem mamy takie różne world press foto, ale to już inny temat...
    Ogromne dzięki za odpowiedź. Wydaje mi się, że rozumiem co masz na myśli
    Pozdrawiam
    mente et malleo

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Bo to właśnie trzeba się otworzyć na emocje, a nie na narzędzia. Zapomnieć czasem o tej całej technice, a pomyśleć o kadrze, kolorze, plamach światła i tym wszystkim, co się ma kojarzyć patrzącemu na... obraz, specjalnie nie piszę: zdjęcie.
    Czy Ty aby, nie próbujesz zakpić z widza?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA