Rafał, masz rację!
Rafał, masz rację!
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
No, może najwyżej prowokować do zdjęcia z siebie klapek fotografii precyzyjnej i ostrej. Dla mnie taka już dawno odeszła do... komercji. Fotografia robiona ''z parcia na pstrykanie'' ma budzić emocje, a czy to będzie plama pełna szumu, czy siekerezada pachnąca dolarami (za sprzęt), to już wyłącznie kwestia środka do owych emocji wybranego przez autora.
I oczywiście trzeba się zawsze liczyć z brakiem precyzji działania takich obrazów. Niektórzy zresztą próbują z tym walczyć i potem mamy takie różne world press foto, ale to już inny temat...
Ostatnio edytowane przez qbic ; 28.11.09 o 01:31 Powód: Automatyczne scalenie postów
no pracuje nad tym, ale ciezko mi idzie...
ja w przeciwienstwie do RC nie zazdorszcze ci poszczegolnych fotek, tylko zazdroszcze ci, ze potrafisz sie odnalezc a tak odmiennych warunkach i srodowiskach. londyn podoba sie za kolor i klimat. las za malarskosc, zima za srogosc i ponury chlod, detale za precyzje i rytm... w sumie do kazdej serii mozna ulozyc opowiastke albo uslyszec ja od ciebiemagik z ciebie i tyle
pzdr
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Muszę stwierdzić , że nie do końca sie z tym zgadzam co piszesz. Na taką ekstrawagancje mogą moim zdaniem pozwolić sobie ci , którzy udowodnili już swoje umiejętności techniczne i mają pewne doświadczenie, wyczucie.
Mój opór bierze się stąd, że kiedy zaglądam na inne portale fotograficzne i widzę przedziwne kadry niewiadomoczego, które samą swoją innością mają wzbudzić zachwyt to bunt we mnie rośnie. Trudno uogólniać bo to dość subiektywne, to co przekonuje mnie , nie musi trafiać do ciebie...itd.
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Je niezmiennie wolę oglądać wypatrzone przez Ciebie zakątki miejskie i las być może dlatego, że są mi bliskie i po prostu je lubię. Zdjęcia z nokii- być może masz rację jest tam przestrzeń, gra koloru, gra świateł to wszystko odbija się w wodzie i nie jest dosłowne, zostawia pole dla widza jednak mam odczucie, że raczej nie bedę zwolennikiem takiego patrzenia i patrz mam kłopot z uzasadnieniem bo względy estetyczne zaspokaja, technika specjalnie użyta do przedstawienia efektu, może stereotyp ktory gdzieś tam w głębi jest mocno zakorzeniony daje o sobie znać.
pozdrawiam Wiejo
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA