Strona 11 z 62 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 616

Wątek: Zdjęcia Muzykanta

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Dziś moje ulubione krzaczory, lokalnie i niedzielnie, z krakowskich plant:
    http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/09/40/4.jpg
    i reszta:
    http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/09/40/1.htm

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Ale wtedy zasiliłbym dwudziestomilionową armię klonów.
    Tylko starając się nie dołączyć do grona 20-sto można zasilić 140-sto milionowe

http://images.google.pl/images?hl=pl...=f&oq=&start=0
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 6.12.09 o 17:19

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Talking

Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Tylko starając się nie dołączyć do grona 20-sto można zasilić 140-sto milionowe
    http://images.google.pl/images?hl=pl...=f&oq=&start=0
    Ale to są moje krzaki i mam do nich stosunek emocjonalny
    Zatem zdjęcie zaangażowane, a więc artystyczne
    /ale ja żartuję - piszę jakby co/

| OlyJedi Awatar kurokial
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jednak jestem konserwatystą i wolę zdjęcia ostre. Ale kominy zacne są!
    zZz

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Nie, gwiazdowanie ''na artystę'' nie kręci mnie już od wielu lat. Po prostu, ostrego, ''normalnego'' zdjęcia nie pokazałbym, bo po co?
    Tak jak nie pokazuję tysięcy zdjęć folderowych, które można zobaczyć gdzieś tam w sklepach czy na firmowych stronach. Nic ciekawego, zdjęcia jakich miliardy.

Dla mnie na dziś zdjęcia pozbawione ładunku emocjonalnego nie mają sensu. Ani robienie, ani pokazywanie. Chyba że powód jest inny, np. kasa.
    Witaj, wróciłam do wątku, nadrobiłam zaległości i mam takie przemyślenia:
    że Twój tok myślenia wcale nie jest taki oryginalny, bo -no może wyłączając nasze forum...- to na innych możesz odnależć armię klonów które ktoś tu nazwał bohomazami.
    Nastała teraz moda na tego typu fotografię. Popieram głosy, ze akurat Twoje zdjęcie portu nie jest dobrym przykładem, bo do mnie też "nie gada", ale umiałabym podać kilka przykładów tego rodzaju zdjęć ,które barwą i kompozycją cieszą oko.
    Powtórzę się na tym forum: Picasso (mój ulubiony malarz) zanim zaczął malować baby z rybą na głowie itp.. udowodnił , ze jest świetny w realizmie.
    Twój warsztat jest naprawdę dobry, więc zrozumiałe jest poszukiwanie nowych środków wyrazu.
    Czekamy zatem na więcej prac- abstrakcji, bardzo jestem ich ciekawa
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    w mojej ostatniej wypowiedzi pozwolilem sobie na odrobine ironii, ale przeszla bez echa
    wiec pozwole sobie teraz troche rozwinac temat.
    jesli usune ze swojej galerii wszystkie "ostre" zdjecia, zostanie polowa. po usunieciu "precyzyjnych" zostanie juz cwiartka tego co jest. no i teraz przyszla kolej na "normalne"... zostalo moze z 5, ale przeciez jeszcze trzeba usunac, te, ktore nie zawieraja ladunku emocjnalnego i nie sa za bardzo wynikiem zastanowienia sie nad ich ksztaltem, budowa i kompozycja.
    w ten sposob moja galeria wlasnie zniknela...
    czy teraz wyrazilem sie jasniej?
    w jednej chwili piszesz o swobodzie i dowolnosci wyboru tego, co chcemy pokazac, a w drugiej zaraz ograniczasz mi narzedzia, ktorymi pownienem to zrobic.
    raz piszesz o kompletnym bralu zainteresowania technikaliami, by po chwili stwierdzic, ze uzycie innego sprzetu byloby zafalszowaniem prawdy.
    nie ukrywam, ze poczulem sie adresatem tych slow:
    ...Bunt przeciwko dziwnym kadrom. I tu masz rację, pogoń za oryginalnością na siłę jest przeogromny. Jednakże weryfikacja przebiega dość sprawnie, zwłaszcza jak się ma nieco ogłady w temacie (czytaj - trochę się popstrykało i pooglądało). Właściwie powiedziałbym, to sprawa psychologii. Zdjęcie szybko zdradza, czy jest tam autentyzm (emocje, uczucia, dokument, notatka chwili), czy tylko podporządkowanie głównemu celowi: ''patrzcie jaki ze mnie artysta!''. W tych ostatnich pracach cechy wymienione przeze mnie będą rozcieńczone i mocno ukryte pod techniką (jaka by ona nie była)....
    i teraz sie zapytam:
    co w tym zlego? czemu odmawiasz prawa do godnego istnienia zdjeciom, (celowo uzylem tego okreslenia ) ktore nie niosa w sobie zadnych emocji, tylko sa ich wynikiem?
    (lepiej w koncu byc klonem, czy kadrodziwnym tworca?)

a wracajac do zdjecia z nokii: pominelismy trzecia grupe, ktora tez sklada sie na nasza fotograficzna spolecznosc ale gdzie ja umiescic w waszej hierarchii, to nie wiem : to sa ci, ktorzy maja pod reka i nokie i 500, ale wiedza, ze zaden sprzet nie odda tego, co widza i zostawia sobie ten widok tylko w swoich wspomnieniach nie robiac zadnego zdjecia (lub obrazu)
    pzdr
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Nastała teraz moda na tego typu fotografię.
    Wlasnie wrocilem z delegacji, podczas ktorej spotkalem jednego Amerykanina.

Zobaczyl, ze mam aparat i... poradzil mi go rzucac!
    - Ee.... jak to? No... nie wiesz???

Otoz w Stanach jest moda, mnostwo artykulow, galerii "camera - toss". Wyzwalasz migawke, z ustawionym opoznieniem np. na 2 sekundy, z dluzszym czasem naswietlania i... rzucasz aparat, tak, zeby sie obracal. I lapiesz swiatlo.
    http://howto.wired.com/wiki/Snap_a_Camera-Toss_Picture

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    co w tym zlego? czemu odmawiasz prawa do godnego istnienia zdjeciom, (celowo uzylem tego okreslenia ) ktore nie niosa w sobie zadnych emocji, tylko sa ich wynikiem?
    Nie odmawiam. Po prostu nie chce mi się na nie patrzeć. Podobnie jak na etykietki na dżemie. Raz sobie poczytałem, potem to już mniej więcej znam treść...

Cały czas, pamiętajmy - miejmy dystans do tego. Jeden lubi w chmury się gapić, drugi jak woda kapie z kranu, a inny woli nosić brodę...

Naprawdę nie ma uniwersalizmu w fotografii.

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Otoz w Stanach jest moda, mnostwo artykulow, galerii "camera - toss". Wyzwalasz migawke, z ustawionym opoznieniem np. na 2 sekundy, z dluzszym czasem naswietlania i... rzucasz aparat, tak, zeby sie obracal. I lapiesz swiatlo.
    Kiedyś była moda na jojo, hula hop, a nawet na kupowanie trzech proszków po jednym trzykrotnie stojąc w tej samej kolejce.
    Jakie czasy, takie zabawy

| OlyJedi Awatar kurokial
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Janko Ty z nas próbujesz kpić.
    Nie mam więcej pytań.

Zacnie to wygląda - świeży powiew nowości. Niedgługo będzie tego tyle, że się znudzi ale chyba se takie cykne coś. (jak mi się uda )

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez kurokial ; 7.12.09 o 11:02
    zZz

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    A dziś zapraszam na coś nietypowego. Otóż od 9 grudnia robiłem sobie co dzień jedno zdjęcie związane... w dość specyficzny sposób ze świętami. Tym razem jakość nie ma znaczenia (obniżyłem ją by zachować spójność licząc się z trudnymi warunkami niektórych scen robionych ''przy okazji''), do tej pory wystąpiły 4 aparaty. Zapraszam zatem:
    http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/09/0.htm

Polecam taką zabawę każdemu, oczywiście na dowolny temat. Sam spróbuję za niedługo zrobić galerię roczną czyli 365 zdjęć z jakimś wiodącym tematem - może praca, może obserwacja życia... zobaczymy.