Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
co jakiś czas zaglądam na Twoją stronę Janko bardzo odpowiadają mi te obrazy, kolory, ujęcia, estetyka - gratuluję!; już gdzieś się zgubiłem oglądając zszopowane wygładzone i dopracowane idealne fotki robione sprzętem za "gruby pieniądz" tyle że właśnie bez emocji hmm no właśnie gdzieś zatarła się granica gdzie kończy się fotografia a zaczyna grafika ?
ps
a i sam pomysł na wycieczki jest zacny![]()
Ostatnio edytowane przez micky ; 30.11.09 o 00:41
Janko Muzykancie... pięknie piszesz o tych wszystkich klapkach na oczach i kanonach. Bardzo trudno jest się z tego wyzwolić, większość z nas mimowolnie daje się ponosić jakiejś tam fali schematów. Połowa uważa, że jest wolna. Nieprawda.
Pokazałeś zdjęcie z nokii. I to jest chyba ta wolność. Większość z nas jednak wyjęłaby z plecaka tę pięćsetkę (czy co to tam było)
Jakbym miał taki wybór to pewnie bym wyjął tą pięćsetkę czy coś tam i zrobił mimo wszystko ostre i bardziej wyraźne zdjęcie, no chyba że zamysł autora co do efektu końcowego był inny. Ja też lubię mieć przy sobie małpkę, którą również mogę zrobić fajne zdjęcie. Wszystko chyba zależy od chęci uzyskania zamierzonego efektu końcowego.
mente et malleo
Ale wtedy zasiliłbym dwudziestomilionową armię klonów:
http://images.google.pl/images?hl=pl...-8&sa=N&tab=wi
![]()
Nie, gwiazdowanie ''na artystę'' nie kręci mnie już od wielu lat. Po prostu, ostrego, ''normalnego'' zdjęcia nie pokazałbym, bo po co?
Tak jak nie pokazuję tysięcy zdjęć folderowych, które można zobaczyć gdzieś tam w sklepach czy na firmowych stronach. Nic ciekawego, zdjęcia jakich miliardy.
Dla mnie na dziś zdjęcia pozbawione ładunku emocjonalnego nie mają sensu. Ani robienie, ani pokazywanie. Chyba że powód jest inny, np. kasa.