Strona 10 z 62 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 616

Wątek: Zdjęcia Muzykanta

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafakk Zobacz posta
    Każdy inaczej odbiera fotografie: jeden patrzy czy horyzont jest prosto a drugi ma to głęboko i moim zdaniem i jeden i drugi może mieć rację.
    I tego się trzymajmy Nie wymagajmy, aby wszyscy tak samo patrzyli - byłoby strasznie nudno
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    I tego się trzymajmy Nie wymagajmy, aby wszyscy tak samo patrzyli - byłoby strasznie nudno

Święte słowa, popieram 100%.
    Ostatnie nokiowe do mnie nie przemawia ale wiem o co Tobie chodzi i to również popieram. Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    No, może najwyżej prowokować do zdjęcia z siebie klapek fotografii precyzyjnej i ostrej. Dla mnie taka już dawno odeszła do... komercji. Fotografia robiona ''z parcia na pstrykanie'' ma budzić emocje, a czy to będzie plama pełna szumu, czy siekerezada pachnąca dolarami (za sprzęt), to już wyłącznie kwestia środka do owych emocji wybranego przez autora.
    I oczywiście trzeba się zawsze liczyć z brakiem precyzji działania takich obrazów. Niektórzy zresztą próbują z tym walczyć i potem mamy takie różne world press foto, ale to już inny temat...
    co jakiś czas zaglądam na Twoją stronę Janko bardzo odpowiadają mi te obrazy, kolory, ujęcia, estetyka - gratuluję!; już gdzieś się zgubiłem oglądając zszopowane wygładzone i dopracowane idealne fotki robione sprzętem za "gruby pieniądz" tyle że właśnie bez emocji hmm no właśnie gdzieś zatarła się granica gdzie kończy się fotografia a zaczyna grafika ?

ps
    a i sam pomysł na wycieczki jest zacny
    Ostatnio edytowane przez micky ; 30.11.09 o 00:41

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Janko Muzykancie... pięknie piszesz o tych wszystkich klapkach na oczach i kanonach. Bardzo trudno jest się z tego wyzwolić, większość z nas mimowolnie daje się ponosić jakiejś tam fali schematów. Połowa uważa, że jest wolna. Nieprawda.
    Pokazałeś zdjęcie z nokii. I to jest chyba ta wolność. Większość z nas jednak wyjęłaby z plecaka tę pięćsetkę (czy co to tam było )

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    ...Większość z nas jednak wyjęłaby z plecaka tę pięćsetkę (czy co to tam było )
    Jakbym miał taki wybór to pewnie bym wyjął tą pięćsetkę czy coś tam i zrobił mimo wszystko ostre i bardziej wyraźne zdjęcie, no chyba że zamysł autora co do efektu końcowego był inny. Ja też lubię mieć przy sobie małpkę, którą również mogę zrobić fajne zdjęcie. Wszystko chyba zależy od chęci uzyskania zamierzonego efektu końcowego.
    mente et malleo

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    Jakbym miał taki wybór to pewnie bym wyjął tą pięćsetkę czy coś tam i zrobił mimo wszystko ostre i bardziej wyraźne zdjęcie
    Ale wtedy zasiliłbym dwudziestomilionową armię klonów:
    http://images.google.pl/images?hl=pl...-8&sa=N&tab=wi

qbic
    Gość
    Ale wtedy zasiliłbym dwudziestomilionową armię klonów:
    http://images.google.pl/images?hl=pl...-8&sa=N&tab=wi
    Nie wiem czy to dobre uzasadnienie, silenie się na oryginalność wymuszona nie wychodzi na zdrowie. Bardziej zrozumiem impuls chwili, albo probe wyrażenia emocji/wrażenie danej chwili przez bohomaz.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Nie wiem czy to dobre uzasadnienie, silenie się na oryginalność wymuszona nie wychodzi na zdrowie. Bardziej zrozumiem impuls chwili, albo probe wyrażenia emocji/wrażenie danej chwili przez bohomaz.
    Nie, gwiazdowanie ''na artystę'' nie kręci mnie już od wielu lat. Po prostu, ostrego, ''normalnego'' zdjęcia nie pokazałbym, bo po co?
    Tak jak nie pokazuję tysięcy zdjęć folderowych, które można zobaczyć gdzieś tam w sklepach czy na firmowych stronach. Nic ciekawego, zdjęcia jakich miliardy.

Dla mnie na dziś zdjęcia pozbawione ładunku emocjonalnego nie mają sensu. Ani robienie, ani pokazywanie. Chyba że powód jest inny, np. kasa.

qbic
    Gość
    Nie, gwiazdowanie ''na artystę'' nie kręci mnie już od wielu lat.
    Nie sugerowałem tego.
    Swoja droga zaczyna mnie zastanawiać o co chodzi z tym odżegnywaniem się od bycia artysta.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 1.12.09 o 12:03

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Nie sugerowałem tego.
    Swoja droga zaczyna mnie zastanawiać o co chodzi z tym odżegnywaniem się od bycia artysta.
    Chodzi raczej o odżegnywanie się od bycia lub niebycia artystą. Takie wielkie problemy jakoś mnie nie ciągną, ja sobie po prostu zdjęcia robię, nic nadzwyczajnego. Nawet bardziej obrazki niż zdjęcia. I ideologii jakiejś zawiłej w tym nie ma