Strona 10 z 29 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 284

Wątek: Chiny2009.pl - Fotki powyprawowe

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Czuję się w obwiązku uzupełnienie informacji o MC Donaldzie w Chinach, tudzież Hongkongu.
    Po tygodniowym pobycie i pochłanianiu chińskich potraw małżonek poddał się, a właściwei postawil i zrządał hamburgera. Jakież było jego zdziwienie, kiedy okazało sie, że mięso jest silnie przyprawione chińską przyprawą, której zapach posiadała każda potrawa. Tak jak w Polsce na stole stoi sól i pieprz to tam sól i "to coś" (kurkuma, szafran???) nie mam pojęcia.
    Małżonek cierpiał aż na pierwszym przystanku w Polsce wciagnął barszczyk i ogórkową
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Będzie jakaś dłuższa relacja opis + zdjecia?

Jakieś slajdowisko w Krakowie?
    Kiedyś pewnie tak Ale kiedy to jeszcze najstarsi górole nie wiedzą.... (brak czasu)
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Czuję się w obwiązku uzupełnienie informacji o MC Donaldzie w Chinach, tudzież Hongkongu.
    Po tygodniowym pobycie i pochłanianiu chińskich potraw małżonek poddał się, a właściwei postawil i zrządał hamburgera. Jakież było jego zdziwienie, kiedy okazało sie, że mięso jest silnie przyprawione chińską przyprawą, której zapach posiadała każda potrawa. Tak jak w Polsce na stole stoi sól i pieprz to tam sól i "to coś" (kurkuma, szafran???) nie mam pojęcia.
    Małżonek cierpiał aż na pierwszym przystanku w Polsce wciagnął barszczyk i ogórkową

JAk dla mnie hamburgery w Mc-u niczym nie różniły się od polskich, wingsy w KFC też niczym specjalnym się nie wyróżniały.
    Ostatnio edytowane przez luc4s ; 29.09.09 o 22:49 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Ja próbowałam i potwierdzam zdanie małżonka
    Albo byłeś tam zbyt krótko, albo twoje kubki smakowe nie są tak wymagajace, albo coś się zmieniło w MD .
    Ze swojej strony muszę dodać , ze w każdym MD w różnych krajach wszystko smakuje inaczej.
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Ja próbowałam i potwierdzam zdanie małżonka
    Albo byłeś tam zbyt krótko, albo twoje kubki smakowe nie są tak wymagajace, albo coś się zmieniło w MD .
    Ze swojej strony muszę dodać , ze w każdym MD w różnych krajach wszystko smakuje inaczej.

Nie jestem fanem Maca, więc nie mam swojego zdania, ale kumpel, który ma większe doświadczenie, mówił cytuję "Wiesz co jest wspaniałego w Macu? To, że gdziekolwiek na świecie jesteś, big mac smakuje tak samo".
    Więc nie wiem jak to jest... wiem tylko tyle, że każdy kraj ma jeden produkt regionalny, my mamy Wieś Maca, w Chinach już nie pamietam co było.

Byłem tam 52 dni.

kowalikster
    Gość
    U nas wieś mac a u nich pewno yellow mac albo rise mac

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Nie jestem fanem Maca, więc nie mam swojego zdania, ale kumpel, który ma większe doświadczenie, mówił cytuję "Wiesz co jest wspaniałego w Macu? To, że gdziekolwiek na świecie jesteś, big mac smakuje tak samo".
    Więc nie wiem jak to jest... wiem tylko tyle, że każdy kraj ma jeden produkt regionalny, my mamy Wieś Maca, w Chinach już nie pamietam co było.
    No ja podzielam twoje zdanie dot. posiłków tej sieci i pozwolę sobie tym argumentem udowodnić wyższość moich kubków smakowych i wrażeń które były moim udziałem
    Kończąc temat MD, podróż i miejsce wyjątkowe. Jak długo byłeś w samych Chinach? Jak wyglądają wsie miasteczka dalekie od zgiełku wielkich miast. Czy rzeczywiście jest tam taka bieda i problem z AIDS?

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    No nie twierdzę, że moje kubki smakowe są rewelacyjne, ja jem wszystko co nie ucieka mi z talerza Co do wsi, przejdę do nich w dalszych relacjach. Generalnie jest bieda, co do AIDS nie wiem, nie miałem okazji o tym porozmawiać, za to na ulicach miast jest bardzo dużo kalek żebrzących o kilka juanów.

Moja podróż trwala 52 dni, w tym 3 w HK i 2 w Makao, reszta Chiny.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Jeszcze na pożegnanie z Makao trzy fotki.

76. Largo de Senado

77.

78.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Przenosimy się do Pingyao, niewielkiego miasta 500 km na południowy zachód od Pekinu. Pingyao wyróżnia się tym, że zachowała się tam starodawna zabudowa. Stare miasto otoczone jest kilkukilometrowym murem obronnym, a do miasta wiedzie 6 bram. Pingyao było kiedyś głównym centrum finansowym cesarstwa chińskiego, tam powstały pierwsze banki. Dziś można zwiedzać te obiekty, jak również podglądnąć, jak żyli ludzie w Chinach kilka wieków temu. Oprócz muzeów w Pingyao żyją także normalni ludzie i wiodą normalne życie.

79. Główna ulica

80. Mury miejskie

81. Mury miejskie

82. Mury miejskie

83. Wieża w centrum miasta

84. Jedna z ulic

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Z wielką ciekawością zanurzam sie w wątku. Świetne zdjęcia te w dzień i w nocy.
    pozdrawiam Wiejo