Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Wątek: Gdzie kupować???

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam, jeszcze jestem świeżak, skupiam się na czytaniu póki co głosu raczej nie zabieram w dyskusjach, ale myślę że przyjdzie na to czas, stąd moja prośba jak moje pytanie jest w złym miejscu to proszę o przeniesienie bądz skasowanie. Czy ktoś z użytkowników sprowadzał sprzęt z USA, pewnie tak, bo czytałem sporo postów o tym. Ja chciałbym sprowadzić sobie obiektyw przez kumpla mieszkającego w stanach właśnie, wiem że płaci się cło i vat, chciałbym to ominąć, bo tylko w takim wypadku kupno z za oceany jest wyraźnie opłacalne i moje pytanie jest następujące, co sądzicie o takiej opcji: wysyłam przelew do kolegi, on zamawia i kupuje mi obiektyw na swój adres, wysyła do mnie w klasycznej paczce (wartościowej, czy ubezpieczonej) bez papierów, a listem gwarancję, czy ktoś z Was tak próbował? Proszę o opinię, ewentualnie sugestie, bo może się okazać że mój pomysł jest chybiony, dziękuję.

kowalikster
    Gość
    Witaj namuf.
    Ja prawie rok temu zakupiłem swoją 510 z dwoma kitamia w USA. Problem cła itd był rozwiązany poprzez przywiezienie aparatu przez znajomą starszą panią, która właśnie wtedy się wybierała do Polski. Podczas odprawy mówiła, że to jej aparat więc cła jej nie mogli policzyć (ma podwójne obywatelstwo).
    Pudełka nie mam, bo mi było niepotrzebne. Mam za to wszystkie instrukcje itd, natomiast gwarancji i dowodu zakupu nie miałem. Osoby dokonujące zakupu tego aparatu dla mnie mieli mi to wysłać ale jak się okazało, że chcę puszkę do serwisu wysłać to nie mogli tego znaleźć u siebie, jednakże jeden mail do sklepu w którym były robione zakupy (broadwayphoto.com) i po godzinie miałem już pdf z dowodem zakupu który jest wymagany do naprawy gwarancyjnej. Różnicą jest okres gwarancyjny, na sprzęt z USA będziesz miał jedynie rok.

PS. Nie zadawaj pytań w wątku powitań, służy on do przywitania się nowych userów i powitania ich przez tych już będących w klubie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Sprawdziłem tego Fotojokera i przepłaciliście Panowie.

Aktualna cena za 70-300 wynosi 1 293,00 i jeszcze cashback jest

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzięki za wskazówki kowalikster, a co do ps. to jesteśmy w wątku "co kupić" a nie w powitaniach pozdrawiam i proszę forumowiczów o opinię na temat mojego pomysłu na sprowadzenie obiektywu z hameryki

kowalikster
    Gość
    Oj to coś mi się pomyliło, pewno dlatego że miałem otwarte powitania gdzie też był Twój post.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Sprawdziłem tego Fotojokera i przepłaciliście Panowie.

Aktualna cena za 70-300 wynosi 1 293,00 i jeszcze cashback jest
    W Fotozakupach obecnie też taniej 1299+dostawa gratis!Wątek juz trochę trwa.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Adamss68 Zobacz posta
    W Fotozakupach obecnie też taniej 1299+dostawa gratis!
    Znamy to znamy... najtaniej jest, jak towaru nie ma na stanie... Potem trzeba się szarpać o zwrot kasy albo czekać miesiąc.
    Było już o tym parę wątków i postów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dlatego bierze się płatne przy odbiorze. Jak się okaże, że nie ma na magazynie, to po kilku dniach można zerwać zamówienie i zamówić gdzie indziej bez wykłócania się o kasę.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Ja zawsze byłem zadowolony z Fotozakupów, o czym nie raz pisałem. Byłem. Od piątku wysłane dwa maile z prostym pytaniem i cisza. Zero reakcji. Przez telefon zostałem zbyty. Jako stały klient nie jestem zadowolony :/ Szkoda... ale są w końcu inne sklepy.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Dlatego bierze się płatne przy odbiorze. Jak się okaże, że nie ma na magazynie, to po kilku dniach można zerwać zamówienie i zamówić gdzie indziej bez wykłócania się o kasę.
    Ja zasadniczo staram się ufać ludziom. Jak ktoś mi mówi, że "jest na stanie" to mu wierzę uznając za kompetentnego.
    Do czasu.