Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 67

Wątek: Gdzie kupować???

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bebe Zobacz posta
    Cieszę się, że humor dopisuje, jednak brak rzeczowej odpowiedzi. Jakie dodatki, np. akumulator, pilot (RM1).
    ja rowniez sie ciesze, ale...
    kobieca ciekawosc kaze mi sie zapytac jak sprawdzisz mozliwosci, sposob dzialania, oraz na czym bedzie polegalo zapoznanie z akumulatorem do twojego aparatu w pobliskim sklepie.
    pzdr
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar xxxsebusxxx
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Tak jak większość- fotozakupy. Jeśli planujesz odbiór osobisty to lepiej zamów wcześniej towar przez internet ponieważ ceny na stronie różnią się od tych które mają na miejscu (marża dla sprzedawcy)
    "spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Nie wiem czy problemy te dotyczą tylko firmy Olympus, gdyż jak zaobserwowałem sieć dystrybucji np. Sony działa dość sprawnie i czy nie popełniłem błędu kupując właśnie Olympusa.

nie wiem jak inni ale ostatnio odbierając towar w sklepie, który zajmuje się sprzedażą zarówno w internecie, bardzo dużo go na allegro, jak i na miejscu, przyszedł klient i od ręki dostał muszlę oczną do canona, tak więc dziwne, że do olympusa nie można tego dokupić
    e-510 + 14-54 + 14-42 + 40-150, dcr-250, metz 36 af-4o, a720 is. super takumar 55 1.8

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Fotozakupy wydaje się być OK, złożyłem zamówienie zobaczymy jak będzie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Dlaczego nawiązałem właśnie do Sony? Nie jestem zwolennikiem tej firmy, ba nawet jednym z rozczarowanych jej klientów, lecz ich salony w budynku „Kliff” „Reduta” , oraz sieć dystrybucji w wawie robi wrażenie. W marketach typu „Mediamarkt” "Fotojocker" bez problemu dostaniesz akumulator praktycznie do każdego aparatu, ale oprócz Olympusa ( sprawdzałem).
    Czemu tak się dzieje? Czy kupując Olympusa jestem skazany tylko na sklepy internetowe?
    Ostatnio edytowane przez bebe ; 4.09.09 o 12:10 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Fotozakupy wydaje się być OK, złożyłem zamówienie zobaczymy jak będzie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Dlaczego nawiązałem właśnie do Sony? Nie jestem zwolennikiem tej firmy, ba nawet jednym z rozczarowanych jej klientów, lecz ich salony w budynku „Kliff” „Reduta” , oraz sieć dystrybucji w wawie robi wrażenie. W marketach typu „Mediamarkt” "Fotojocker" bez problemu dostaniesz akumulator praktycznie do każdego aparatu, ale oprócz Olympusa ( sprawdzałem).
    Czemu tak się dzieje? Czy kupując Olympusa jestem skazany tylko na sklepy internetowe?
    No cóż kupując samochód ssang yong nie dostaniesz części od ręki w każdym sklepie samochodowym. Olympus to elitarna marka dla wybrańców, którzy umieją sobie radzić w trudnych sytuacjach :P

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No tak, ale kupując samochód ssang yong, nie musisz po części jechać aż do Chin, a sprzedaż w samym przedstawicielstwie firmy jest chyba lekkim nieporozumieniem. Do Canona kupisz dosłownie wszystko i wszędzie pomimo, że jest on dużo droższy, tak więc cena nie jest wymiernikiem dostępności, myślę, że problem leży gdzie indziej, ktoś po prostu obrósł w piórka.

| OlyJedi Awatar maj0nez
    Mieszka w
    Opole Lubelskie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Czyli z tego wynika u Ciebie tylko zmiana modelu.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    ja rowniez sie ciesze, ale...
    kobieca ciekawosc kaze mi sie zapytac jak sprawdzisz mozliwosci, sposob dzialania, oraz na czym bedzie polegalo zapoznanie z akumulatorem do twojego aparatu w pobliskim sklepie.
    pzdr
    Nie jestem zwolennikiem zakupów takich rzeczy przez Internet.
    Postaram się wytłumaczyć na takim oto przykładzie. Noszę się z zamiarem zakupu statywu ( w średniej skali cenowej) , lecz zanim kupię, zapoznałem się z ofertą sklepów i opiniami internautów, okazało się, że jeden z zachwalanych statywów udało mi się namierzyć w salonie fotograficznym. Statyw był wyjątkowo kiepsko wykonany, po prostu „lipa” na trzech nogach, połączenia elementów wykonane nitami wielkości szpilki, strach było to dotknąć. Dlatego wolę coś zobaczyć fizycznie, a nie polegać tylko na wirtualnych opisach, lecz jak widać nie zawsze jest to możliwe.
    Akumulator - chociażby sprawdzić czy jest oryginalny i nowy zanim za niego zapłacę.
    Ostatnio edytowane przez bebe ; 4.09.09 o 13:56

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ale jęczycie. Przecież wystarczy iść do sklepu i dowiedzieć się, czy jest możliwość sprowadzenia towaru. Zapewniam, że sprzedawca wie, jak to zrobić i na pewno się ucieszy, jeśli złożycie zamówienie. A zaślepki, dekielki i inne tego typu pierdoły to chyba można kupić przez internet. Takich rzeczy nie trzeba macać w sklepie - na pewno będą pasować. I są to takie drobiazgi, że nawet szkoda o to robić szumu.

A że Sony jest wszędzie i zalewa sklepy swoimi towarami, to inna sprawa. Tyle, że Sony to nie Olympus (na szczęście).
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    .... Olympus to elitarna marka dla wybrańców, którzy umieją sobie radzić w trudnych sytuacjach :P
    no baaaaa !!!

zawsze sobie radzą

.
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$