Może nie chodzi o to, co ale gdzie kupować? Ostatnio kupowałem muszlę oczną do Olka i miałem spore problemy z zakupem tego dodatku, ostatecznie skończyło się to w drodze wyjątku z zakupem w Olympus Polska (ul. Suwak), gdyż żaden sklep (nawet polecany przez Olympus) nie był zainteresowany taką sprzedażą. Sklepy internetowe wymyślały różne problemy z terminem, dostępnością( której de-fakto nie było – w Olympusie mają pełne magazyny), chcąc wyraźnie zniechęcić mnie do złożenia u nich zamówienia. Domyślam się, że takie drobiazgi nie są godne zainteresowania, bo nie przynoszą sowitych zysków sprzedającym, a na sklep patronacki w dobie kryzysu szans raczej nie ma. Nie wiem czy problemy te dotyczą tylko firmy Olympus, gdyż jak zaobserwowałem sieć dystrybucji np. Sony działa dość sprawnie i czy nie popełniłem błędu kupując właśnie Olympusa. W niedługim czasie zamierzam dokupić parę dodatków i zapewne znowu pojawi się problem – gdzie? I tu właśnie mam pytanie, może ktoś zna solidnego sprzedawcę sprzętu i akcesoriów tej firmy, najlepiej takiego gdzie można zapoznać się z kupowanym towarem, sprawdzić możliwości, sposób działania i wreszcie, gdzie ten towar będzie dostępny.