Z pięciu wersji portretu najbardziej podoba mi się 1, 2, 3, 4, 5 ze względu na modelkę
i 1 jeśli chodzi o całokształt![]()
Z pięciu wersji portretu najbardziej podoba mi się 1, 2, 3, 4, 5 ze względu na modelkę
i 1 jeśli chodzi o całokształt![]()
No to krótko i na temat ostatnie najlepsze, jedyneczka w kolorkach na drugim miejscu.
Ogłaszam rozejm
Mirku mógłbyś mi wyjaśnić: "Bo to tak jest jak sie wypowiesz w watkach adoratorow,wtedy kupa jada po obcych." (Może lepiej na PW).
Moja kobieta jest na zdjęciach wcześniej (ostatnie próby z softboxem).
Ps. Czekam jeszcze na was dziewczyny![]()
Z wszystkich wersji najmniej podoba mi się ta pierwsza, z tym mocnym rozmyciem. No i sepia też nie, moim zdaniem za duże jest nasycenie tego brązu, na poziomie tak do 10% wydaje mi się, że byłoby lepiej, żeby tylko ocieplić wersję b&w - oczywiście jest to sprawa gustu.
Napiszę po raz nie wiem który: słabo znam się na portretach, dlatego nie wiem, czy to o czym powiem to są błędy, niemniej mnie się w oczy rzuciło i osobiście starałabym się poprawić, a mianowicie chodzi mi o przepał na nosie. Nie wiem, może pomiar punktowy by temu zaradził? A może to tylko rzecz obróbki?
(Oczywiście jest jeszcze kwestia monitora, możliwe, że tylko ja widze to, o czym napisałam)
Odnośnie kadrowania to chyba dałabym więcej dołu. Albo mniej góry![]()
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
No to bede sie powtarzac. Kadr i modelka mi sie podobaja, ale obrobka w dalszym ciagu mnie nie przekonuje
Najbardziej widzialabym to w B&W i z mniej rozmyta buzia.
Ale jak sam powiedziales to Twoja wizja i oczywiscie nalezy ja uszanowac.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Pokaz modelkę z otwartymi oczami, bo warta jest tego![]()
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Fotki mi się podobają, choć na 1szym trochę szkoda przepalonej ręki... Pierwsze przydałoby się przyciąć o te drzewa z prawej, choć trzebaby wtedy odejść dość znacznie od formatu 4/3. Na drugim przeszkadzają mi ludzie w tle...
Ostatnio edytowane przez Maestro1984 ; 29.03.10 o 08:48
Pokusiłem się o format 2:3. Co o tym myślisz?
Oczywiście jeśli nie życzysz sobie ingerencji to usunę.